ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δήμας: Λιγότερη φορολογία για επενδύσεις στην έρευνα και την τεχνολογία

13:45 - 27 Ιουλ 2019 | Πολιτική
Δήμας: Λιγότερη φορολογία για επενδύσεις στην έρευνα και την τεχνολογία
Τις προτεραιότητες της κυβέρνησης στους τομείς της έρευνας και της ανάπτυξης τόνισε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αρμόδιος για την Έρευνα και την Τεχνολογία, Χρίστος Δήμας, σε συνέντευξή του στη Βραδυνή της Κυριακής.

Ο κ. Δήμας έκανε λόγο για λιγότερη φορολογία και σταθερό φορολογικό σύστημα, όσον αφορά τα κίνητρα προς τις επιχειρήσεις, προκειμένου η χώρα να γίνει ελκυστικότερος προορισμός, ώστε μεγαλύτερος αριθμός μικρών και μεγάλων επιχειρήσεων από την Ελλάδα και το εξωτερικό, να επενδύσουν περαιτέρω στο χώρο της Έρευνας και της Καινοτομίας.

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης ανέφερε ακόμη ότι στόχος είναι η αύξηση των δαπανών του κράτους στο πλαίσιο των δυνατοτήτων της χώρας για Έρευνα και Ανάπτυξη, που σήμερα είναι στο 1,13% του ΑΕΠ.

«Δεν είμαστε ικανοποιημένοι από την 18η θέση της Ελλάδας στα 28 κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο συγκεκριμένο τομέα και από την 20ή στο Δείκτη Καινοτομίας, με βάση τις συνολικές επιδόσεις της χώρας. Αποτελεί προτεραιότητά μας η ενίσχυση της θέσης της Ελλάδας στο χώρο της επιστήμης, και αυτό για να επιτευχθεί απαραίτητη προϋπόθεση είναι η αύξηση των διαθέσιμων κονδυλίων για την Έρευνα και από το Δημόσιο αλλά, κυρίως, και από τον ιδιωτικό τομέα», σημείωσε στη συνέντευξή του ο κ. Δήμας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.