ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Καραμανλής: Θέλουμε δίκαιο εκλογικό νόμο που να εξασφαλίζει την κυβερνησιμότητα

13:25 - 28 Ιουλ 2019 | Πολιτική
Την ανάγκη να καταλήξουν τα κόμματα σε μια κοινώς αποδεκτή λύση για τον εκλογικό νόμο που να μπορεί να εφαρμοστεί από τις επόμενες εκλογές, τονίζει ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, σε συνέντευξή του στο Έθνος της Κυριακής.

Ο κ. Καραμανλής τόνισε ότι η απλή αναλογική πρέπει να καταργηθεί, καθώς αν εφαρμοζόταν «θα οδηγούσε σε ακυβερνησία» και δήλωσε πεπεισμένος ότι «θα επικρατήσει η λογική και θα πάμε σε έναν νόμο ο οποίος θα πρέπει να είναι δίκαιος, αλλά και να διασφαλίζει την κυβερνησιμότητα».

«Η ΝΔ μπορεί και μόνη της να αλλάξει τον εκλογικό νόμο. Σε αυτήν την περίπτωση, πρακτικά, θα γίνουν σε τέσσερα χρόνια οι επόμενες εκλογές με απλή αναλογική, δεν θα σχηματιστεί κυβέρνηση και εν συνεχεία θα γίνουν αμέσως νέες εκλογές με τον νόμο που θα έχουμε ψηφίσει». σημείωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί η απαιτούμενη πλειοψηφία ώστε ο νέος εκλογικός νόμος να εφαρμοστεί στις επόμενες εκλογές.

«Για κανένα θέμα εξωτερικής πολιτικής δεν θα κάνουμε απροετοίμαστες και επιπόλαιες ενέργειες για εσωτερική κατανάλωση, όπως δυστυχώς έκανε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ», δήλωσε ο κ. Καραμανλής με αφορμή την τουρκική προκλητικότητα στην κυπριακή ΑΟΖ.ι 

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών πρόσθεσε πως αναγνωρίζει ότι η κατάσταση στις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης με τις καθυστερήσεις δρομολογίων είναι «δύσκολη και προβληματική» και δεσμεύεται ότι «οι λύσεις θα προχωρήσουν το συντομότερο δυνατόν».

Τέλος, ο κ. Καραμανλής προανήγγειλε νέο σύστημα για τη χορήγηση αδειών οδήγησης σε οδηγούς άνω των 74 ετών, βασισμένο σε τρεις άξονες:

  1. Αυστηρός ιατρικός έλεγχος,
  2. όχι αχρείαστες πρακτικές εξετάσεις,
  3. όχι ταλαιπωρία των ηλικιωμένων οδηγών.
Copyright © 1999-2020 Premium S.A. All rights reserved.