ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Θεοδωρικάκος για Έλληνες Εξωτερικού: Έγκριση της διάταξης με 300 ψήφους

12:38 - 28 Ιουλ 2019 | Πολιτική
Θεοδωρικάκος για Έλληνες Εξωτερικού: Έγκριση της διάταξης με 300 ψήφους
«Περιμένω ότι η διάταξη (στον νέο εκλογικό νόμο) που αφορά το δικαίωμα ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού από τις χώρες στις οποίες ζουν θα πρέπει να εγκριθεί με 300 ψήφους», τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών, Παναγιώτης Θεοδωρικάκος, σε συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής.

Στο ζήτημα του εκλογικού νόμου για τις εθνικές εκλογές, ο υπουργός Εσωτερικών αναφέρει ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε διάλογο με τα κόμματα «για να πετύχουμε τις μέγιστες δυνατές συγκλίσεις και τη συναίνεση στην αλλαγή του», καθώς όπως τονίζει «η απλή αναλογική όχι μόνο δεν είναι λύση, αλλά μπορεί να δημιουργήσει τεράστια προβλήματα κυβερνησιμότητας στη χώρα».

Ο κ. Θεοδωρικάκος ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να δημιουργήσει υπέρ-όργανα, που θα παρακάμπτουν τα περιφερειακά και δημοτικά συμβούλια, σχετικά με τις ρυθμίσεις για την επίτευξη της κυβερνησιμότητας των ΟΤΑ που θα περιλαμβάνονται σε διυπουργικό νομοσχέδιο, ενώ τόνισε πως «δεν θα αφήσουμε ακυβέρνητους δήμους και περιφέρειες».

Ο υπουργός Εσωτερικών αναφέρει ότι με την προωθούμενη νομοθετική πρωτοβουλία θα ενθαρρύνεται η συνεργασία δημοτικών και περιφερειακών παρατάξεων, υπό την προϋπόθεση της συμμετοχής στη συνεργασία της παράταξης του δημάρχου και του περιφερειάρχη. Θα δίνεται επίσης η δυνατότητα στον δήμαρχο και στον περιφερειάρχη να έχουν την πλειοψηφία στην Οικονομική Επιτροπή και στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, καθώς και στα νομικά πρόσωπα που υπάγονται στον δήμο.

«Να ξανααισθανθούμε έμπνευση, δημιουργικότητα, υπερηφάνεια για την πατρίδα μας. Τα 200 χρόνια από την επανάσταση που οδήγησε στη δημιουργία  του ελληνικού κράτους είναι μια μεγάλη εγερτήρια πρόκληση, δίπλα στα 2.500 χρόνια από τη ναυμαχία της Σαλαμίνας, που κράτησε ελεύθερη όχι μόνο την Ελλάδα αλλά και ολόκληρη την ευρωπαϊκή ήπειρο. Δύο φωτεινοί φάροι, δύο επέτειοι, που σηματοδοτούν τη μοναδική διεθνή υπόσταση της Ελλάδας και το ιστορικό, αξιακό και πολιτιστικό της κεκτημένο. Είναι αναφορές στις οποίες συναντάται ο πατριωτισμός με τις παγκόσμιες αξίες της ελευθερίας και της δημοκρατίας. Αυτές οι ιδέες, αυτά τα σύμβολα, ενώνονται με το σχέδιο και τη διαχειριστική ικανότητα της κυβέρνησης Μητσοτάκη και δημιουργούν αισιοδοξία στους Έλληνες. Σκληρή, μεθοδική δουλειά με αποτέλεσμα. Αυτή είναι η πολιτική που αγκαλιάζει όλους τους Έλληνες», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοδωρικάκος για την επίτευξη της ανασυγκρότηση της Ελλάδας, η οποία απαιτεί και την αναγέννηση του παγκόσμιου ελληνισμού.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.