ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κεραμέως: Εξαιρέσεις στην κατάργηση των «αιώνιων» φοιτητών

14:51 - 28 Ιουλ 2019 | Πολιτική
Κεραμέως: Εξαιρέσεις στην κατάργηση των «αιώνιων» φοιτητών
Εξαιρέσεις για λόγους υγείας ή άλλους ειδικούς λόγους και μεταβατικό στάδιο εφαρμογής, θα προβλεφθεί κατά την κατάργηση του καθεστώτος των «αιώνιων» φοιτητών, δήλωσε η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, σε συνέντευξή της στο Πρώτο Θέμα.

Δεν θα υπάρξουν φέτος αλλαγές δήλωσε η κ. Κεραμέως για τις πανελλαδικές εξετάσεις, ενώ οι όποιες αλλαγές στο σύστημα εισαγωγής εξετάζονται σε βάθος χρόνου, κατόπιν διαβούλευσης με τους εμπλεκόμενους φορείς. Ανέφερε, πάντως, ότι ήδη μελετώνται να γίνουν από φέτος σημαντικές αλλαγές στην εξεταστέα ύλη των μαθημάτων.

Θα επανέλθει ο θεσμός των Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων «ως νησίδων αριστείας και καινοτομίας» τόνισε η υπουργός Παιδείας, ενώ προαναγγέλλει και την εισαγωγή της αξιολόγησης στην εκπαίδευση.

Παρά τη διαφωνία της ΝΔ με την «άναρχη και άτακτη» συγχώνευση των ΤΕΙ με τα ΑΕΙ, το νέο καθεστώς θα παραμείνει, καθώς όπως εξήγησε η κ. Κεραμέως «προέχει να σταθούμε με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους νέους που έχουν ήδη επιλέξει τα νέα τμήματα και στις οικογένειές τους».

Στη συνέντευξή της, η υπουργός Παιδείας υπογραμμίζει ότι θα καθιερωθεί βάση εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, ενώ θα επιδιωχθεί η σύνδεση των πτυχίων με την αγορά εργασίας. Τέλος, δήλωσε ότι δεν θα προχωρήσει η έξοδος των κληρικών από το μισθολόγιο του Δημοσίου, την οποία προωθούσε η προηγούμενη κυβέρνηση.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.