ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δένδιας: Απαράδεκτη η παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κύπρου

16:21 - 28 Ιουλ 2019 | Πολιτική
Δένδιας: Απαράδεκτη η παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κύπρου
Στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψής του στα Ιεροσόλυμα ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, έδωσε έμφαση στα οφέλη της τριμερούς συνεργασίας Ισραήλ – Κύπρου – Ελλάδας.

«Οι σχέσεις μας με το Ισραήλ είναι εξαιρετικές σε όλους τους τομείς: πολιτικά, πολιτιστικά, εμπορικά, σε θέματα καινοτομίας» δήλωσε σχετικά ο κ. Δένδιας ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις προσπάθειες διεύρυνσης της τριμερούς, με την προσθήκη των ΗΠΑ σε ορισμένα θέματα.

«Η σχέση της Ελλάδας προς το Ισραήλ λειτουργεί ως σταθεροποιητικός παράγοντας στην περιοχή. Είναι πάρα πολύ σημαντική και μάλιστα αν λάβει κανείς υπόψη του τις όχι καλές σχέσεις του Ισραήλ με την Τουρκία», πρόσθεσε ο υπουργός Εξωτερικών για τις διμερείς σχέσεις Ελλάδας – Ισραήλ.

«Νομίζω ότι πρέπει να δοθεί ένα σαφές μήνυμα προς τους Τούρκους:  Ότι είναι απαράδεκτη η παραβίαση της κυριαρχίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας» τόνισε ο κ. Δένδιας για την Τουρκία, με αφορμή την επίσκεψη του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, τη Δευτέρα στην Κύπρο.

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών είχε ακόμη επαφές τόσο με τον πρόεδρο Ρίβλιν, όσο και με τον πρωθυπουργό Νετανιάχου, κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο Ισραήλ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.