ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μητσοτάκης: Η Κύπρος θα έχει τη συμπαράσταση της Ελλάδας

12:55 - 29 Ιουλ 2019 | Πολιτική
Μητσοτάκης: Η Κύπρος θα έχει τη συμπαράσταση της Ελλάδας
Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη. Ο πρωθυπουργός εξέφρασε τη συγκίνησή του για το γεγονός ότι το πρώτο ταξίδι του με το νέο θεσμικό του ρόλο πραγματοποιείται στην Κύπρο.

Ο τερματισμός της τουρκικής κατοχής αποτελεί πρώτη προτεραιότητα, τόνισε ο κ. Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια των κοινών δηλώσεων με τον κ.. Αναστασιάδη και υπογράμμισε πως σε ενδεχόμενη λύση θα πρέπει να τελειώσει ο αναχρονιστικός θεσμός των εγγυήσεων, ενώ παράλληλα εξέφρασε την ικανοποίησή του και τη συγκρατημένη αισιοδοξία του ενόψει της συνάντησης του Κύπριου προέδρου με τον κ. Ακιντζί.

Η Κύπρος θα έχει τη συμπαράσταση της Ελλάδας και της ΕΕ σε οποιαδήποτε κλιμάκωση των προκλήσεων για τα ενεργειακά θέματα, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός. 

Επιπλέον, τόνισε πως τάσσεται υπέρ των τριμερών σχημάτων που έχουν υλοποιηθεί στην περιοχή, σημειώνοντας πως είχαν ξεκινήσει από την κυβέρνηση Σαμαρά και συνεχίστηκαν και από την επόμενη. 

Η Ελλάδα αξίζει και πάλι την εμπιστοσύνη των πιστωτών της και σε αυτή την προσπάθεια η χώρα χρειάζεται αρωγό την Κύπρο, επεσήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Τέλος, αναφέρθηκε στις μεταρρυθμίσεις στο κράτος, τη μείωση στον ΕΝΦΙΑ και τις πρόσφατες πρωτοβουλίες που έλαβε η κυβέρνησή του και εξήρε τις τολμηρές μεταρρυθμίσεις που είχε αναλάβει για έξοδο από την κρίση ο Κύπριος Πρόεδρος.

Τελευταία τροποποίηση στις 13:08 - 29 Ιουλ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.