ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αναστασιάδης: Να τερματιστούν οι έκνομες τουρκικές ενέργειες

13:11 - 29 Ιουλ 2019 | Πολιτική
Αναστασιάδης: Να τερματιστούν οι έκνομες τουρκικές ενέργειες
Στο Κυπριακό και το ρόλο της Τουρκίας για την επανέναρξη των συνομιλιών αναφέρθηκε ο Κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης κατά τη διάρκεια των κοινών δηλώσεων με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη μετά το πέρας της συνάντησής τους.

«Κοινή θέση με τον πρωθυπουργό είναι πως η επανέναρξη των συνομιλιών απαιτεί την ενεργό συμβολή της Τουρκίας στη δημιουργία κατάλληλου κλίματος, τερματίζοντας τις έκνομες ενέργειες εντός της ΑΟΖ της Κύπρου, όπως επίσης τους σχεδιασμούς για την περίκλειστη περιοχή της Αμμοχώστου» τόνισε ο Νίκος Αναστασιάδης.

Παράλληλα, ο κ. Αναστασιάδης περιέγραψε τα χαρακτηριστικά της αποδεκτής, για την Κυπριακή Δημοκρατία, λύσης στο Κυπριακό: Λύση στη βάση των αρχών της Ε.Ε., των ψηφισμάτων του ΟΗΕ και των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας, χωρίς το αναχρονιστικό σύστημα των εγγυήσεων και του κατοχικού στρατού.

Μάλιστα, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας υπογράμμισε τη βούληση της Λευκωσίας για λύση που δεν θα έχει νικητές και ηττημένους, που θα διασφαλίζει τη λειτουργικότητα και τη βιωσιμότητα, θα κατοχυρώνει τα ανθρώπινα δικαιώματα του συνόλου των νομίμων πολιτών, χωρίς υπερπρονόμια της μιας Κοινότητας εις βάρος της άλλης.

Τέλος, ο κ. Αναστασιάδης ευχήθηκε καλή επιτυχία στον κ. Μητσοτάκη για την ανάληψη των νέων καθηκόντων του.

Τελευταία τροποποίηση στις 13:22 - 29 Ιουλ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.