ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Υπερψηφίστηκε το φορολογικό ν/σ στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής

17:46 - 29 Ιουλ 2019 | Πολιτική
Υπερψηφίστηκε το φορολογικό ν/σ στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής
Ψηφίστηκε στην επιτροπή Οικονομικών της Βουλής το φορολογικό νομοσχέδιο, το οποίο προβλέπει μείωση του ΕΝΦΙΑ και ρυθμίσεις για τις 120 δόσεις.

Υπέρ επί της αρχής τάχθηκαν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ. Το ΚΚΕ δήλωσε «παρών» και επί της αρχής και επί των άρθρων. Η Ελληνική Λύση επιφυλάχθηκε για την Ολομέλεια, ενώ το ΜΕΡΑ25 καταψήφισε επί της αρχής και δήλωσε ότι υπερψηφίζει τη ρύθμιση για τις 120 δόσεις.

Αύριο στις 12:00 το μεσημέρι θα συνεχιστεί στην Ολομέλεια η συζήτηση του νομοσχεδίου, που πραγματοποιείται με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, και θα ψηφιστεί το βράδυ.

Απαντήσεις Σταϊκούρα για την ψήφιση του φορολογικού νομοσχεδίου

Ο κ. Σταϊκούρας, απάντησε στην κριτική του ΣΥΡΙΖΑ περί «ταξικής μεροληψίας» σχετικά με την μείωση του ΕΝΦΙΑ και περί «ενός μικρού λίφτινγκ» σχετικά με την βελτίωση της ρύθμισης των 120 δόσεων, ενώ σχολιάζοντας την πρωτοβουλία της αξιωματικής αντιπολίτευσης να καταθέσει τροπολογίες, αφενός διερωτήθηκε «τι ισχύει τελικώς από αυτά που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ, έχουμε δημοσιονομικό χώρο ή δεν έχουμε;» αφετέρου «γιατί δεν τις έφεραν ως κυβέρνηση».  

«Ακούσαμε απίστευτες ανακρίβειες για ρετουσάρισμα στην ρύθμιση για τον ΕΝΦΙΑ και για ταξική μεροληψία, ενώ η πραγματικότητα είναι ότι την συγκεκριμένη μείωση φόρου δεν εξαιρείται κανείς, ενώ η προηγούμενη εξαιρούσε πολλούς συμπατριώτες μας. Επίσης εκείνοι που επωφελούνται είναι τα χαμηλά στρώματα και η μεσαία τάξη αφού μόλις το 5% της συνολικής ελάφρυνσης αφορά την μεγάλη περιουσία. Ακούσαμε ότι οι 120 δόσεις  είναι ψαλιδισμένες, ενώ είναι αυξημένες οι μειώσεις. Εξάλλου, είναι ένα μικρό λίφτινγκ, όταν η δυνατότητα που δίνεται είναι το επιτόκιο να μειωθεί από 5% στο 3% και το μην υπάρχουν κατασχέσεις; Πάει πολύ η αξιωματική αντιπολίτευση να κατακρίνει την κυβέρνηση για αυτή την ρύθμιση. Διότι και θα ενταχθούν πολύ περισσότερες επιχειρήσεις και ο ΣΥΡΙΖΑ είχε αναγνωρίσει το λάθος, αφού πήγε να το διορθώσετε με ΠΝΠ», είπε συνοπτικά ο υπουργός Οικονομικών.

Τελευταία τροποποίηση στις 18:11 - 29 Ιουλ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.