ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μητσοτάκης: Το νομοσχέδιο ανταποκρίνεται στις προεκλογικές δεσμεύσεις ανακούφισης των Ελλήνων

18:38 - 30 Ιουλ 2019 | Πολιτική
Μητσοτάκης: Το νομοσχέδιο ανταποκρίνεται στις προεκλογικές δεσμεύσεις ανακούφισης των Ελλήνων
«Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο μπορεί να χαρακτηριστεί ως η ταυτότητα της νέας κυβέρνησης», τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του επί του μινι-φορολογικού νομοσχεδίου στην ολομέλεια της Βουλής.

Για τις παραμέτρους του νομοσχεδίου ο πρωθυπουργός είπε τα εξής:

  • Πρώτον, ανταποκρίνεται στην προεκλογική μας δέσμευση για ανακούφιση των Ελλήνων από τη βαριά φορολογία και μάλιστα νωρίτερα από ότι προβλεπόταν.
  • Δεύτερον, γιατί μειώνοντας τον ΕΝΦΙΑ και βελτιώνοντας σημαντικά το σχέδιο των 120 δόσεων ευνοεί ταυτόχρονα εκατομμύρια νοικοκυριά αλλά και επαγγελματίες και επιχειρήσεις.
  • Και τρίτονέχει σαφές κοινωνικό πρόσημο με μελετημένες προβλέψεις που αφορούν όλους τους φορολογούμενους κυρίως όμως τους πιο αδύναμους.

Όπως επεσήμανε ο κ. Μητσοτάκης, «το νομοσχέδιο υπηρετεί τους στόχους που εξαρχής βάλαμε, τηρώντας τις υποσχέσεις μας: την αναγέννηση της παραγωγικής μεσαίας τάξης, την αναζωογόνηση της αγοράς ακινήτων, την αλλαγή μείγματος οικονομικής πολιτικής για νέες επενδύσεις, ανάπτυξη και πολλές καλές δουλειές. Και τελικά την μεγέθυνση του εθνικού προϊόντος ώστε αυτό να μεταφραστεί σε μεγαλύτερο εισόδημα για κάθε Ελληνίδα, για κάθε Έλληνα».

Αναφορικά με τη μείωση του ΕΝΦΙΑ, σημείωσε, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι «η πρώτη παρέμβασή μας μειώνει τον ΕΝΦΙΑ μεσοσταθμικά κατά 22% μέσα στο 2019, με πρόσθετο δημοσιονομικό κόστος 205 εκατ. ευρώ».

«Κανείς δεν εξαιρείται από αυτή τη γενναία ελάφρυνση. Μια ελάφρυνση που κλιμακώνεται δίκαια, ανάλογα με την αξία του ακινήτου», διευκρίνισε.

Τελευταία τροποποίηση στις 21:28 - 30 Ιουλ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.