ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μιχαηλίδου: Οδήγησαν τους εργαζόμενους των ΚΚΠΠ σε ομηρία

11:57 - 01 Αυγ 2019 | Πολιτική
Μιχαηλίδου: Οδήγησαν τους εργαζόμενους των ΚΚΠΠ σε ομηρία
«Με αλλεπάλληλες νομοθετικές διατάξεις παρέτειναν την ισχύ των συμβάσεων εργασίας του επικουρικού προσωπικού των Κέντρων Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας (ΚΚΠΠ) και οδήγησαν τους εργαζόμενους σε ομηρία, δίνοντάς τους την "υπόσχεση" ότι θα προσλαμβάνονταν μέσω ΑΣΕΠ», επισημαίνει η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για θέματα πρόνοιας και κοινωνικής αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου, σε απάντησή της προς τη Θεανώ Φωτίου και τις δηλώσεις της σχετικά με τα ΚΚΠΠ.

 «Στην πραγματικότητα, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε προχωρήσει καθόλου την διαδικασία πρόσληψης μόνιμου προσωπικού, ενώ δεν υπάρχει καν η νομική δυνατότητα πρόσληψης συμβασιούχων» προσθέτει, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η κ. Μιχαηλίδου.

Σημειώνεται ότι η κ. Φωτίου είχε δηλώσει πως η υφυπουργός Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου, εξαγγέλλει ως νέα μέτρα αυτά που ήδη έχει υλοποιήσει και δρομολογήσει ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζοντας ως «ανεπαρκή και ελλιπή» την ενημέρωση της κ. Μιχαηλίδου σχετικά και με τα δημόσια προνοιακά ιδρύματα της χώρας (Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας- ΚΚΠΠ) με αφορμή αναφορά της υφυπουργού, ότι θα προκηρύξει με διαδικασίες ΑΣΕΠ 341 θέσεις γιατί «η εποπτεία του υπουργείου ήταν εικονική, αφού σε πολλά ιδρύματα λήγουν οι συμβάσεις των εργαζομένων και δεν υπάρχει πρόβλεψη για προκήρυξη νέων θέσεων».

Τελευταία τροποποίηση στις 11:51 - 01 Αυγ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.