ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Υπόθεση Novartis: Στο αρχείο τέθηκε η δικογραφία κατά Σαμαρά

12:28 - 06 Αυγ 2019 | Πολιτική
Υπόθεση Novartis: Στο αρχείο τέθηκε η δικογραφία κατά Σαμαρά
Η εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη, έθεσε στο αρχείο την δικογραφία για την υπόθεση της Νοvartis, ως προς το μέρος που αφορά τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. Με βάση τα στοιχεία που έχει στα χέρια της η εισαγγελέας, δεν προέκυψε καμία ένδειξη τέλεσης οποιουδήποτε αδικήματος για τον κ. Σαμαρά.

Υπενθυμίζεται ότι το όνομα του πρώην πρωθυπουργού είχε εμπλακεί στην υπόθεση της Novartis από πρώην προστατευόμενο μάρτυρα και η σχετική δικογραφία είχε διαβιβαστεί στη Βουλή. Ο κ. Σαμαράς από την πρώτη στιγμή είχε κανει λόγο για σκευωρία και είχε υποβάλει μήνυση, η οποία προσφάτως ανασύρθηκε από το αρχείο, μετά από σχετική αναφορά του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Αγγελή.

Έρευνα διενεργούν οι αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου, κ.κ Ζαχαρής και Σοφουλάκης για τη μήνυση του κ. Σαμαρά. Οι δύο ανώτατοι εισαγγελείς ερευνούν και τις μηνύσεις των κ.κ. Βενιζέλου και Αβραμόπουλου για την ίδια υπόθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τις επόμενες ημέρες η κ. Τουλουπάκη μαζί με τους επίκουρους συναδέλφους της στην Εισαγγελία Διαφθοράς, Χρήστο Ντζούρα και Στέλιο Μανώλη, θα αποφασίσουν και για τα άλλα τρία πολιτικά πρόσωπα, για τα οποία ο φάκελος παραμένει ανοιχτός. Πρόκειται για τον υπουργό Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη, τον Ευρωπαίο επίτροπο, Δημήτρη Αβραμόπουλο, τον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα.

«Η γελοία σκευωρία αρχειοθετήθηκε σήμερα και τυπικά. Με μεγάλη καθυστέρηση. Τώρα όμως αρχίζει η διερεύνηση του πραγματικού, σοβαρού και σκοτεινού σκανδάλου της υπόθεσης Novartis» τόνισε σε δήλωσή του ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, αναφορικά με την απόφαση της κας Τουλουπάκη.

Τελευταία τροποποίηση στις 13:43 - 06 Αυγ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.