ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κεραμέως: Μακάρι να μην χρειαστεί να εφαρμοστεί ποτέ το «άσυλο»

14:45 - 06 Αυγ 2019 | Πολιτική
Κεραμέως: Μακάρι να μην χρειαστεί να εφαρμοστεί ποτέ το «άσυλο»
Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, ευχήθηκε στο βήμα της Βουλής να μην χρειαστεί να εφαρμοστεί ποτέ η διάταξη για το άσυλο, προσθέτοντας: «Δεν οραματιζόμαστε αστυνομοκρατούμενα πανεπιστήμια. Δεν θέλουμε οι αστυνομικοί να είναι σε ρόλο μπαμπούλα».

«Η αναδιάταξη του πανεπιστημιακού χάρτη έγινε χωρίς κριτήρια, στο πόδι για συγκεκριμένους λόγους. Δεν είχε γίνει κανένα βήμα για την ίδρυση της συγκεκριμένης σχολής. Δεν είναι θέμα Πάτρας, οπουδήποτε και να είχε αποφασιστεί η ίδρυση τέταρτης νομικής σχολής η στάση μας θα ήταν η ίδια», τόνισε η κ. Κεραμέως για τη Νομική Πάτρας.

Για το θέμα της Νομικής είχαν τοποθετηθεί εκπρόσωποι των φορέων και είχαν υπάρξει ενστάσεις για τη μη ίδρυση της νομικής σχολής. «Η νομική σχολή στην Πάτρα δεν θα επηρέαζε τον αριθμό των φοιτητών γιατί αυτός θα έμενε ο ίδιος» σημείωσε ο Αθ. Ζούπας, πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πάτρας. Συνέχισε επισημαίνοντας πως η ανακατανομή των φοιτητών θα είχε καλύτερα αποτελέσματα γιατί θα βελτιωνόταν η αναλογία φοιτητών και καθηγητών, ενώ αναφέρθηκε και σε περισσότερους από 2000 νέους, που φοιτούν στο εξωτερικό.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.