ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βέλη Πολάκη στην κυβέρνηση για τον Σαββίδη

17:53 - 06 Αυγ 2019 | Πολιτική
Βέλη Πολάκη στην κυβέρνηση για τον Σαββίδη
Με έντονους ρυθμούς συνεχίζεται η συζήτηση στην επιτροπή της Βουλής για το διυπουργικό νομοσχέδιο. Αυτή φορά «κόντρα» ξέσπασε ανάμεσα στον Παύλο Πολάκη ο οποίος αναφέρθηκε στη ΣΕΚΑΠ και στον επιχειρηματία Σαββίδη και στην κυβέρνηση, ειδικότερα στον εισηγητή, Κώστα Τζαβάρα, για τη στάση της.

Μιλώντας σε επιτροπή της Βουλής, ο κ. Πολάκης περιέγραψε στο ιστορικό της υπόθεσης, σε διάταξη που είχε περάσει αλλά και στο άρθρο 84 του διυπουργικού νομοσχεδίου υποστηρίζοντας πως αφορά εκκρεμή ζητήματα της υπόθεσης. Μάλιστα άσκησε κριτική στα όσα έλεγε προεκλογικά η Νέα Δημοκρατία για το θέμα αυτό και απευθυνόμενος στην κυβερνητική πτέρυγα με αφορμή το συγκεκριμένο άρθρο είπε “Τι; είναι καλός ο Σαββίδης τώρα; Τα βρήκατε τώρα;”.

«Το συγκεκριμένο άρθρο», σύμφωνα με τον κ. Πολάκη, «με την αιτιολογική έκθεση έρχεται ως συνέχεια προηγούμενου νόμου (ειδικότερα του 4618/2019) για τη διευκρίνιση του όρου της “εκκρεμούς δικαστικής υπόθεσης”». «Και αναφέρεται», συνέχισε, «πως για υποθέσεις όπως αυτές “ισχύει ομοίως καθ' όλα η διαδικασία ανάκλησης κατά το μέρος που αφορούν το νομικό πρόσωπο ως αστικό συνυπεύθυνο των καταλογιστικών πράξεων του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα και διαγραφής των σχετικών οφειλών από πρόστιμα, πολλαπλά τέλη, δασμούς και λοιπές επιβαρύνσεις από αυτές τις καταλογιστικές πράξεις».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.