ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Παγώνει» η εφαρμογή της παροχής κοινωφελούς εργασίας

17:17 - 07 Αυγ 2019 | Πολιτική
«Παγώνει» η εφαρμογή της παροχής κοινωφελούς εργασίας
Στην αναστολή της εφαρμογής παροχής κοινωφελούς εργασίας οδήγησαν τα οργανωτικά ζητήματα, που αντιμετωπίζουν οι δομές των ΟΤΑ, όπως προβλέπεται με το άρθρο 81 του νέου Ποινικού Κώδικα.

Η ψήφιση του άρθρου 98 του νόμου για το επιτελικό κράτος έχει ως αποτέλεσμα το «πάγωμα» στην εφαρμογή της κοινωφελούς εργασίας, είτε ως κύρια ποινή είτε ως δυνατότητα μετατροπής τμήματος της κύριας ποινής.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στη συγκεκριμένη διάταξη, στην περίπτωση που ένα αδίκημα τιμωρείται μόνο με κοινωφελή εργασία, θα τιμωρείται εφεξής με χρηματική ποινή. Σε υποθέσεις βαρέων πλημμελημάτων που τιμωρούνται με ποινές από 3-5 έτη και για τα οποία δεν υπάρχει η δυνατότητα μετατροπής μέρους της ποινής σε κοινωφελή εργασία, οι ποινές που θα επιβληθούν για αυτά θα πρέπει να εκτιθούν.

Σύμφωνα με πληροφορίες του υπουργείου Δικαιοσύνης, οι διατάξεις για τη παροχή κοινωφελούς εργασίας αναστέλλονται, σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Δικαιοσύνης, μέχρι να μπορέσουν να οργανωθούν κατάλληλα οι δομές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ώστε να μπορεί να λειτουργήσει σωστά η κοινωφελής εργασία.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας, έστειλε ήδη επιστολή στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος, ζητώντας την καλή συνεργασία και την κατάλληλη οργάνωση των δομών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ώστε να μπορούν να δέχονται κοινωφελή εργασία. Υπενθυμίζεται πως και η Ένωση Εισαγγελέων είχε επισημάνει πως η κοινωφελής εργασία ήταν δύσκολο να εφαρμοστεί στην πράξη λόγω έλλειψης επιμελητών, που θα επιβλέπουν τη συγκεκριμένη διαδικασία.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.