ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πικραμμένος: Είμαι εδώ σήμερα, γιατί εσείς με κάνατε πολιτικό πρόσωπο

15:15 - 08 Αυγ 2019 | Πολιτική
Πικραμμένος: Είμαι εδώ σήμερα, γιατί εσείς με κάνατε πολιτικό πρόσωπο
Με τη φράση «είμαι εδώ σήμερα, είμαι γιατί εσείς με κάνατε πολιτικό πρόσωπο» απάντησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Παναγιώτης Πικραμμένος στον Αλέξη Τσίπρα, όταν ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης τον συνέκρινε με την επικεφαλής της Επιτροπής Ανταγωνισμού, κατά τη συζήτηση του διυπουργικού νομοσχεδίου στη Βουλή.

Ειδικότερα, ο Αλέξης Τσίπρας υποστήριξε ότι ο Παναγιώτης Πικραμμένος ήταν σύμβουλος του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και αργότερα αναδείχθηκε στην ηγεσία της Δικαιοσύνης και συγκεκριμένα στο ΣτΕ.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Παναγιώτης Πικραμμένος είπε ότι «Προσπαθείτε να συγκρίνετε πράγματα που δεν συγκρίνονται. Τι σχέση έχει ο φάντης με το ρετσινόλαδο;», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Και συνέχισε «Εγώ πήγα στο γραφείο Κωνσταντίνου Μητσοτάκη το 1991 μετά από ερώτημα του Υπουργικού Συμβουλίου και η επιλογή μου έγινε από το Συμβούλιο της Επικρατείας. Το 2009 τέθηκα επικεφαλής στο ΣτΕ. Και αν είμαι εδώ σήμερα, γιατί εσείς με κάνατε πολιτικό πρόσωπο. Δεν είχα εγώ τη βούληση να γίνω πολιτικό πρόσωπο, αλλά εσείς με φέρατε».

«Η κ. Θάνου θα ελεγχθεί γι΄αυτό από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή»

Ο κ. Πικραμμένος αναφέρθηκε και στην κ. Θάνου και την Επιτροπή Ανταγωνισμού «Να μου επιτρέψετε, με μεγάλη στενοχώρια, να σας πω και δύο λόγια για την κυρία Πρόεδρο της Επιτροπής Ανταγωνισμού, διότι δεν μου αρέσει να λέω πράγματα κατά συναδέλφων μου και πρώην συναδέλφων μου», είπε.

«Υπάρχει όντως ένα πρόβλημα με τη νομολογία του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου. Όμως αυτό είναι το πρόβλημα στην προκειμένη περίπτωση; Τι γίνεται όταν αυτός που πρέπει να είναι ο εγγυητής της ανεξαρτησίας της Αρχής, είναι αυτός που την παραβιάζει πρώτος; Τι γίνεται στην περίπτωση αυτή; Και να θέσω μερικά ερωτήματα. Γιατί η κ. Θάνου πήρε τις αποφάσεις σε ασφαλιστικά μέτρα και δεν πήρε κανονικά αποφάσεις; Ξέρετε την απάντηση; Η απάντηση είναι, ότι το έκανε για να μην ελεγχθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Και γιατί, κύριε αρχηγέ της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τις πήρε αυτές τις αποφάσεις παρά την αντίδραση των υπολοίπων μελών της Επιτροπής Ανταγωνισμού; Η κ. Θάνου θα ελεγχθεί γι΄αυτό από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Θα μπορούσα να πω πολύ περισσότερα, αλλά δεν λέω άλλα», επεσήμανε σχετικά.

Τελευταία τροποποίηση στις 15:23 - 08 Αυγ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.