ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γεννηματά: Η κυβέρνηση επιμένει σε λάθος διατύπωση για το άσυλο

15:17 - 08 Αυγ 2019 | Πολιτική
Γεννηματά: Η κυβέρνηση επιμένει σε λάθος διατύπωση για το άσυλο
«Αυτό που λέμε εμείς είναι ότι κανείς που διαπράττει αδίκημα μέσα στα πανεπιστήμια δεν μπορεί να βρίσκει καταφύγιο μέσα σε αυτά. Αυτό που λέτε εσείς είναι ότι πρέπει να υπάρχει γενική αστυνόμευση και περιπολίες» τόνισε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά για το πανεπιστημιακό άσυλο στη δευτερολογία της στη Βουλή κατά τη συζήτηση για το διϋπουργικό νομοσχέδιο. Παράλληλα, έστρεψε τα «βέλη» της και στον ΣΥΡΙΖΑ.

«Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έχει τεράστια ευθύνη για την τεράστια ανοχή που έδειξε στην ανομία και τη βία» τόνισε η Φώφη Γεννηματά.

Κάναμε μία ξεκάθαρη πρόταση ώστε να βελτιωθεί νομοτεχνικά η διάταξη και να εξασφαλιστεί η ευρύτερη στήριξή της, σημείωσε η κ. Γεννηματά, ενώ αναφερόμενη στην απόρριψη της πρότασης του ΚΙΝΑΛ είπε: «Αναρωτιέμαι γιατί αυτή η εμμονή; Θέλετε να προχωρήσετε μόνος σας, δεν σας ενδιαφέρει να εξασφαλίσετε ευρεία στήριξη»;

Κατηγόρησε την κυβέρνηση πως επιμένει σε μία λάθος διατύπωση, η οποία όπως είπε, πιθανότατα θα δημιουργήσει νέα προβλήματα στα πανεπιστήμια από τον Σεπτέμβριο. 

«Σας καλώ να το ξανασκεφτείτε και να δώσετε το σήμα στην ελληνική κοινωνία ότι θέλουμε πραγματικά ασφαλή πανεπιστήμια» τόνισε η κ. Γεννηματά.

«Δεν υπάρχει λόγος από το ένα άκρο να φθάσουμε στο άλλο», σημείωσε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ ενώ προειδοποίησε την κυβέρνηση ότι κινδυνεύει «να διαμορφώσει μέτωπα ετερόκλητων δυνάμεων, θα ανοίξει ο ασκός του Αιόλου και από το Σεπτέμβριο θα υπάρξουν νέα προβλήματα μέσα στα Πανεπιστήμια».

«Χρειάζεται βούληση που θα δώσει το σήμα στον ελληνικό λαό ότι έχουμε τη δυνατότητα να προστατεύσουμε την ακαδημαϊκή ελευθερία γιατί στο τέλος οι μόνοι που θα τρίβουν τα χέρια τους θα είναι οι εχθροί του δημόσιου πανεπιστημίου», κατέληξε.

Τελευταία τροποποίηση στις 16:11 - 08 Αυγ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.