ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δένδιας - Μιλανέζι: East Med και μεταναστευτικό στο επίκεντρο

17:08 - 08 Αυγ 2019 | Πολιτική
Δένδιας - Μιλανέζι: East Med και μεταναστευτικό στο επίκεντρο
Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας είχε σήμερα επαφές με τον Ιταλό ομόλογό του Ένζο Μιλανέζι. Στη συζήτηση δόθηκε έμφαση, μεταξύ άλλων, στις εξελίξεις σχετικά με τους αγωγούς ΤΑP και EastMed, αλλά και το μεταναστευτικό.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, η επικείμενη ολοκλήρωση του TAP, υπήρξε αντικείμενο της συζήτησης, όσο και η υπόθεση που αφορά τον East Med, τον άλλο αγωγό, ο οποίος καταλήγει κατά τη σχεδίασή του στην Ιταλία, και για τον οποίο η Ελλάδα θα ήθελε το συντομότερο δυνατόν να υπογραφεί η σχετική συμφωνία. 

Παράλληλα, οι δύο υπουργοί συζήτησαν για την κατάσταση που δημιουργείται στην Ανατολική Μεσόγειο από την κατάφωρη παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων και της κυριαρχίας της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ως προς τα Ευρωπαϊκά θέματα, αναφορά έγινε στις τελευταίες εξελίξεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση για το πώς διαμορφώνεται το τοπίο, για το ποιους κινδύνους αντιμετωπίζει η Ένωση εξαιτίας του Brexit.

Επιπλέον, Ελλάδα και Ιταλία σαν χώρες πρώτης γραμμής, συζήτησαν για το μεταναστευτικό, το πώς μπορούν να διαμορφώσουν μια κοινή θέση, θεραπεύοντας όχι μόνο το σύμπτωμα, αλλά κυρίως τις αιτίες που αναγκάζουν ανθρώπους να μεταναστεύουν από την πατρίδα τους. 

Τέλος οι δύο υπουργοί Εξωτερικών αντάλλαξαν απόψεις για την ευρύτερη κατάσταση στη Μεσόγειο, για τη Λιβύη και συζήτησαν επίσης για τη στενότερη συνεργασία τους σε μια σειρά από fora, που έχουν να κάνουν και με την κεντρική Ευρώπη, αλλά και με την κατάσταση στα Δυτικά Βαλκάνια και με την ενταξιακή προοπτική των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων.

Τελευταία τροποποίηση στις 17:18 - 08 Αυγ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.