ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ένταση στη Βουλή - Αποχώρησε σύσσωμη η αντιπολίτευση

17:59 - 08 Αυγ 2019 | Πολιτική
Ένταση στη Βουλή - Αποχώρησε σύσσωμη η αντιπολίτευση
Μεγάλη ένταση επικράτησε σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής λίγο πριν την ψήφιση του διϋπουργικού νομοσχεδίου. Αποχώρησαν οι κοινοβουλευτικές ομάδες των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Οι κοινοβουλευτικές ομάδες των κομμάτων αποχώρησαν από τη συζητήση λόγω τροπολογιών που κατατέθηκαν «τελευταία στιγμή» από το υπουργείο Εργασίας

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης και Δημήτρης Τζανακόπουλος κατήγγειλαν την ενέργεια της κυβέρνησης. Ειδικότερα, ο κ. Τζανακόπουλος μίλησε για απαράδεκτη αντικοινοβουλευτική, αντιδημοκρατική διαδικασία και ζήτησε την άμεση απόσυρση των τροπολογιών, ενώ κάλεσε το προεδρείο της Βουλής να μην τις κάνει δεκτές.

Το λόγο έλαβαν, επίσης, ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Γιώργος Καμίνης, ο οποίος μίλησε για υποβάθμιση των διαδικασιών της Βουλής και ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου που στηλίτευσε τη διαδικασία.

Σε έντονο ύφος μίλησε και ο βουλευτής του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος, κάνοντας λόγο για μεθόδευση κυβέρνησης και συμπαιγνία με το προεδρείο.

Αντιδράσεις και από τους επικεφαλής του ΜέΡΑ25 Γιάνη Βαρουφάκη, ο οποίος τόνισε ότι η κατάθεση τροπολογίας με αυτόν τον τρόπο είναι κήρυξη πολέμου στον πολιτικό πολιτισμό και της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκο Βελόπουλο, ο οποίος κάλεσε την κυβέρνηση να αποσύρει τις τροπολογίες.

Τελευταία τροποποίηση στις 20:54 - 08 Αυγ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.