ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βουλή: Δεκτό κατά πλειοψηφία το διυπουργικό νομοσχέδιο

19:59 - 08 Αυγ 2019 | Πολιτική
Βουλή: Δεκτό κατά πλειοψηφία το διυπουργικό νομοσχέδιο
Ολοκληρώθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής η διαδικασία ψήφισης του διυπουργικού νομοσχεδίου, το οποίο περιλαμβάνει διατάξεις για την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, τις αλλαγές στην κυβερνησιμότητα των φορέων της Αυτοδιοίκησης και το ασυμβίβαστο στην Επιτροπή Ανταγωνισμού. Μία διαδικασία που χαρακτηρίστηκε από τους ιδιαίτερα υψηλούς τόνους και την ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα.

Από την ψηφοφορία απουσίαζε ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΜεΡΑ25 που είχαν αποχωρήσει νωρίτερα από την όλη διαδικασία και δεν επέστρεψαν διαμαρτυρόμενοι για την κατάθεση την τελευταία στιγμή τροπολογιών από τον υπουργό Εργασίας.

Το ίδιο είχαν κάνει τόσο το ΚΙΝΑΛ όσο και το ΚΚΕ και η Ελληνική Λύση, αλλά επέστρεψαν αργότερα.

Στην επί της αρχής ψηφοφορία, υπέρ του νομοσχεδίου τάχθηκε η Νέα Δημοκρατία. Ακολούθησε ψηφοφορία για σειρά άρθρων τα οποία έγιναν και αυτά δεκτά από την πλειοψηφία του κοινοβουλίου. 

Υπέρ του άρθρου 101 ψήφισαν ΝΔ και ΚΙΝΑΛ, ενώ καταψήφισε το ΚΚΕ και η Ελληνική Λύση. Η νέα διάταξη ορίζει αναδρομικά ασυμβίβαστο για την πρόεδρο της Επιτροπής Ανταγωνισμού Βασιλική Θάνου, λόγω της προηγούμενης θητείας της στο γραφείο του πρωθυπουργού και την οδηγεί σε παραίτηση.

Με τις ψήφους των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας και της Ελληνικής Λύσης ψηφίστηκε η κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου.

Η συζήτηση της Πέμπτης στη Βουλή έλαβε χαρακτήρα οξείας αντιπαράθεσης, με επίκεντρο, αρχικά, τις διατάξεις για την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου και την απομάκρυνση της Βασιλικής Θάνου από την Επιτροπή Ανταγωνισμού που έφεραν τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, να διασταυρώνουν τα ξίφη τους.

 

Τελευταία τροποποίηση στις 22:10 - 08 Αυγ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.