ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γεωργιάδης: Καταργούμε τον πιο αντεργατικό νόμο που έχει ψηφιστεί ποτέ

09:19 - 09 Αυγ 2019 | Πολιτική
Γεωργιάδης: Καταργούμε τον πιο αντεργατικό νόμο που έχει ψηφιστεί ποτέ
Ο νόμος Αχτσιόγλου ήταν «ο πιο αντεργατικός νόμος, που έχει ψηφιστεί ποτέ στην Ελλάδα» τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης αναφερόμενος στην κατάργηση του βάσιμου λόγου των απολύσεων, προσθέτοντας ότι η συγκεκριμένη τροπολογία του υπουργείου Εργασίας είναι υπέρ όχι μόνο των επιχειρήσεων, αλλά και των εργαζομένων.

«Δεν είναι καλό να φέρνεις τελευταία στιγμή τροπολογία» παραδέχθηκε ο κ. Γεωργιάδης μιλώντας στον ΣΚΑΪ. «Η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να το αποφύγει. Ωστόσο χθες αυτό δεν ήταν δυνατόν. Δεν μπορούσαμε να αφήσουμε τις συγκεκριμένες τροπολογίες να έρθουν στη Βουλή στο τέλος Σεπτεμβρίου» συμπλήρωσε. 

Εξηγώντας γιατί ήταν επείγον να περάσει η τροπολογία για τις απολύσεις είπε: «Βγήκαν τα στοιχεία του Ιουλίου και είδαμε ότι είμαστε -14.000 θέσεις. Αυτό οφείλεται στα μέτρα, που πέρασε τελευταία στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ για να σαμποτάρει την ελληνική οικονομία».

«Δεν μπορούσαμε να αφήσουμε ολόκληρο τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο να λειτουργούν νόμοι που είναι κατά των επιχειρήσεων, αλλά και των εργαζομένων» συνέχισε ο υπουργός. Σημείωσε δε πως η νομοθέτηση της κυβέρνησης για τους εργολάβους και τις απολύσεις έγινε από την προηγούμενη κυβέρνηση μία εβδομάδα πριν από τις Ευρωκλογές. «Γιατί δεν ψήφιζε τέσσερα χρόνια η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ την λεγόμενη φιλεργατική νομοθεσία;» αναρωτήθηκε.

Ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι με το καθεστώς του βάσιμου λόγου των απολύσεων, υπήρχε ουσιαστικά κίνδυνος «φακελώματος» των εργαζομένων και στιγματισμού τους. «Ο εργοδότης που θα έβλεπε στο βιογραφικό την απομάκρυνση από την προηγουμένη δουλειά, θα μπορούσε να ζητήσει τον φάκελο με την αιτία της απόλυσης» εξήγησε.   

Σημείωσε πως τώρα επιστρέφουμε στο καθεστώς που ίσχυε προηγουμένως, με το οποίο ο εργαζόμενος μπορεί να προσφύγει στη Δικαιοσύνη για να διεκδικήσει τα χρήματα, που του οφείλονται. 

Εντός Αυγούστου οι τρεις ΚΥΑ για το Ελληνικό

Εντός του Αυγούστου θα εκδοθούν οι τρεις Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις που εκκρεμούν για την συνέχιση της επένδυσης στο Ελληνικό, επεσήμανε ο κ. Γεωργιάδης. Στο ίδιο χρονικό πλαίσιο θα εκδοθεί η ΚΥΑ για το καζίνο, είπε.

Ο υπουργός σημείωσε ότι οι ΚΥΑ έχουν συνταχθεί όμως πρέπει να εκδοθούν με βάση την προβλεπόμενη γραφειοκρατική διαδικασία. Η επεξεργασία τους θα αρχίσει την προσεχή Δευτέρα στο Κεντρικό Συμβούλιο Διοίκησης, που όπως είπε θα παραμείνει σε συνεδρία έως ότου να τις εγκρίνει, θα ακολουθήσει μία ακόμα φάση ώστε να οριστικοποιηθεί η τροποποίηση άλλης Απόφασης που είχε «βγάλει σκάρτη» η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, και στην συνέχεια θα γίνει η έκδοση.

Τόνισε ότι η καθυστέρηση των προηγούμενων μηνών έχει προκαλέσει «μεγάλο κίνδυνο» για την υλοποίηση του έργου, όμως διαβεβαίωσε πως «όλα θα πάνε καλά».

Βασιλική Θάνου

Αναφερόμενος στην Βασιλική Θάνου, η οποία θα αποχωρήσει από την προεδρία της Επιτροπής Ανταγωνισμού μετά την χθεσινή ψήφιση των διατάξεων για στελέχη των ανεξάρτητων Αρχών, ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε ότι ακόμα κι αν προσφύγει στην Δικαιοσύνη δεν υπάρχει δυνατότητα επιστροφής της στην θέση της.

Κατηγόρησε την πρώην πρόεδρο του Αρείου Πάγου ότι τυχόν προσφυγή σε δικαστικά όργανα γίνεται μόνον ώστε να διεκδικήσει την αποζημίωσή της. Παράλληλα κατήγγειλε πως μολονότι η κ. Θάνου αρνείται ότι είχε κομματική ταυτότητα στην πράξη ευνοήθηκε καταφανώς από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Τελευταία τροποποίηση στις 10:48 - 09 Αυγ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.