ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επαφές Μητσοτάκη - Λεμέρ: Οι αναπτυξιακές προοπτικές στο επίκεντρο

11:57 - 09 Αυγ 2019 | Πολιτική
Επαφές Μητσοτάκη - Λεμέρ: Οι αναπτυξιακές προοπτικές στο επίκεντρο
Με τον υπουργό Οικονομικών της Γαλλίας, Μπρούνο Λεμέρ συναντήθηκε σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν διμερείς σχέσεις, το νέο αναπτυξιακό πλαίσιο που δημιουργεί η κυβέρνηση, καθώς και οι προοπτικές ανάπτυξης στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με πηγές από το Μέγαρο Μαξίμου, το τετ α τετ Μητσοτάκη-Λε Μερ έγινε ενόψει της επικείμενης επίσκεψης του πρωθυπουργού στο Παρίσι, που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του διπλωματικού μαραθωνίου, ο οποίος θα έχει ως κατάληξη το εσωτερικό ορόσημο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Σε ανάρτησή του στο twitter ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας αναφέρει: «Πολύ καλή συνομιλία με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για το μέλλον της ευρωζώνης και την ενίσχυση της διμερούς οικονομικής και χρηματοοικονομικής σχέσης μας».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφθεί μέσα σε διάστημα μίας εβδομάδας τρεις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, προκειμένου να φέρει στο προσκήνιο τη μεταρρυθμιστική στρατηγική της κυβέρνησης, καθώς και το μείζονα στόχο της μείωσης των υψηλών πρωτογενών πλεονασμάτων.

Πέραν, δε, της επίσκεψής του στο Παρίσι, όπου θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, ο πρωθυπουργός, στις 29 Αυγούστου, θα έχει τετ α τετ στο Βερολίνο, με την καγκελάριο της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, ενώ στη συνέχεια θα μεταβεί στη Χάγη. 

Με τον Γάλλο υπουργό Οικονομικών συναντήθηκε νωρίτερα και ο Χρήστος Σταϊκούρας.

Τελευταία τροποποίηση στις 12:07 - 09 Αυγ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.