ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η ενημέρωση μαθητών για τις φυσικές καταστροφές στη συνάντηση Κεραμέως-Χαρδαλιά

18:30 - 09 Αυγ 2019 | Πολιτική
Η ενημέρωση μαθητών για τις φυσικές καταστροφές στη συνάντηση Κεραμέως-Χαρδαλιά
Για τους τρόπους πληρέστερης ενημέρωσης και διαπαιδαγώγησης των μαθητών, σε θέματα πρόληψης και προστασίας από φυσικές καταστροφές, συζήτησαν η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως και η υφυπουργός, Σοφία Ζαχαράκη, σε συνάντηση με τον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά.

Όπως αναφέρει το υπουργείο Παιδείας, προγραμματική στόχευση της κυβέρνησης είναι να υπάρξουν προσαρμογές στο εκπαιδευτικό σύστημα, ώστε εκτός από σύγχρονη και σφαιρική γνώση, να παρέχει στους νέους περαιτέρω εφόδια που θα τους καθιστούν πιο ολοκληρωμένες προσωπικότητες και θα τους προετοιμάζουν περισσότερο για το επαγγελματικό τους μέλλον και την κοινωνική τους ενσωμάτωση.

Η ηγεσία του υπουργείου, όπως αναφέρει το ΑΠΕ, έχει ήδη ξεκινήσει στη βάση αυτή να μελετά ένα νέο συνεκτικό πρόγραμμα σπουδών. Πέρα από παρεμβάσεις στο σημερινό πρόγραμμα σπουδών, στόχος είναι, σύμφωνα με το υπουργείο, το ωρολόγιο πρόγραμμα να ενισχυθεί και με νέες θεματικές, όπως ενδεικτικά, προφύλαξη από φυσικές καταστροφές, εθελοντισμός, επιχειρηματικότητα, σεβασμός στον άλλον, διατροφή και υγιεινή, με κεντρική επιδίωξη την ευρύτερη διαπαιδαγώγηση των νέων.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.