ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μητσοτάκης: Προτεραιότητα η διάσωση των ανθρώπων

19:44 - 13 Αυγ 2019 | Πολιτική
Μητσοτάκης: Προτεραιότητα η διάσωση των ανθρώπων
Το πρωί της Τετάρτης «θα έχουμε στη διάθεσή μας τέσσερα Καναντέρ από Κροατία και Ιταλία», ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας από το Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος.

Ο πρωθυπουργός, αμέσως μετά την ενημέρωση που είχε, ευχαρίστησε το προσωπικό της Πυροσβεστικής και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για τις προσπάθειές τους. «Οι συνθήκες είναι εξαιρετικά δύσκολες. Γίνεται ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό, έχει υπάρξει απόλυτη κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού. Θέλω να πιστεύω πως με τη βοήθεια του καιρού τα πράγματα θα πάνε καλύτερα» σχολίασε και κάλεσε τους πολίτες να «ακούνε πάντα τις εντολές της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας που μαζί με την Πυροσβεστική είναι η μόνη αρμόδια να ενημερώνει για το τι συμβαίνει στα μέτωπα των πυρκαγιών», τόνισε.

Και συνέχισε «Δίνουμε μία σκληρή μάχη ενάντια σε πολύ δύσκολες συνθήκες. Προτεραιότητα είναι η διάσωση των ανθρώπων και η μετακίνησή τους σε ασφαλές μέρος» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Τέλος, ενημέρωσε ότι αύριο το πρωί αναμένεται «η άφιξη τεσσάρων πυροσβεστικών αεροσκαφών Καναντέρ από την Κροατία και την Ιταλία, στο πλαίσιο της παροχής συνδρομής από τον ευρωπαϊκό μηχανισμό πολιτικής προστασίας».

Τελευταία τροποποίηση στις 09:40 - 14 Αυγ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.