ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πέτσας: «Κληρονομιά» από τον ΣΥΡΙΖΑ ο αποκλεισμός της Σαμοθράκης

10:15 - 17 Αυγ 2019 | Πολιτική
Πέτσας: «Κληρονομιά» από τον ΣΥΡΙΖΑ ο αποκλεισμός της Σαμοθράκης
Στην εγκατάλειψη των λιμενικών υποδομών του νησιού απέδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας τον ακτοπλοϊκό αποκλεισμό της Σαμοθράκης, μιλώντας το πρωί του Σαββάτου στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Ο κ. Πέτσας εξέφρασε την απορία γιατί δεν είχε αντιμετωπισθεί τα τελευταία χρόνια το πρόβλημα των επιχωματώσεων από φερτά υλικά στο λιμάνι της Καμαριώτισσας, πράγμα που είχε ως αποτέλεσμα να μην μπορούν να εκτελέσουν τα δρομολόγια προς τη Σαμοθράκη,  μεγαλύτερα πλοία, αφού δεν θα μπορούσαν να δέσουν στο λιμάνι. 

Ο κ.Πέτσας σημείωσε ότι όλα τα ζητήματα τόσο για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχει δημιουργήσει ο αποκλεισμός, αλλά και για να αποκατασταθούν τα ζητήματα στις λιμενικές υποδομές θα συζητηθούν για να δρομολογηθούν λύσεις στην ευρεία κυβερνητική σύσκεψη που θα γίνει το πρωί της Δευτέρας στο Μέγαρο Μαξίμου. 

Στη σύσκεψη θα συμμετάσχουν οι Υπουργοί Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης, Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Αχ. Καραμανλής, Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, ο Υφυπουργός Παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας και ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Χρήστος Μέτιος.

Υπενθυμίζεται πως η Σαμοθράκη παρέμενε χωρίς πλοίο από την περασμένη Κυριακή, λόγω των βλαβών στα δύο επιβατηγά - οχηματαγωγά πλοία «ΣΑΟΣ» και «ΣΑΟΝΗΣΟΣ» που την συνέδεαν με την Αλεξανδρούπολη κάτι που είχε επαναληφθεί στις αρχές του 2019 και είχε διαρκέσει περίπου μια εβδομάδα. Από την Κυριακή, τη γραμμή εξυπηρετούσε πλέον, μόνο το επιβατηγό «ΖΕΦΥΡΟΣ», ενώ επιστρατεύτηκε και το οχηματαγωγό «ΑΝΑΞ» από την γραμμή Καβάλας - Κεραμωτής, για να καλύψει τις μεταφορές οχημάτων και φορτηγών που δεν μπορούσε να μεταφέρει το «ΖΕΦΥΡΟΣ». Το «ΑΝΑΞ» και το «ΖΕΦΥΡΟΣ» διέκοψαν τα δρομολόγια τους μετά το απαγορευτικό που επέβαλαν οι Λιμενικές Αρχές, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών (με ανέμους εντάσεως 7-8 μποφόρ) μέχρι το πρωί της Τετάρτης. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.