ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η στρατηγική Μητσοτάκη που ξεκινά τα ταξίδια-Συναντήσεις με Μακρόν, Μέρκελ

07:00 - 19 Αυγ 2019 | Πολιτική
Η στρατηγική Μητσοτάκη που ξεκινά τα ταξίδια-Συναντήσεις με Μακρόν, Μέρκελ
Εβδομάδα ταξιδιών και σημαντικών συναντήσεων είναι αυτή που μόλις ξεκίνησε για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος την Πέμπτη θα συναντήσει τον Εμανουέλ Μακρόν, ενώ αμέσως μετά υπάρχει προγραμματισμένη συνάντηση με την Άνγκελα Μέρκελ στο Βερολίνο.

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός και το επιτελείο του προετοιμάζουν εδώ και ημέρες τα συγκεκριμένα ταξίδια και έχουν στόχο να ξεδιπλώσουν το κυβερνητικό σχέδιο στους κορυφαίους Ευρωπαίους ηγέτες.

Αυτό που γίνεται σαφές από κυβερνητικές πηγές είναι πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα πάει για να… παζαρέψει κάτι σε Παρίσι και Βερολίνο, καθώς θεωρεί πως θα πρέπει να δείξει πως η Ελλάδα πλέον αναλαμβάνει μόνη τις ευθύνες της και προχωρά με σχέδιο και αποφασιστικότητα να υλοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις που θα οδηγήσουν σε ανάπτυξη την οικονομία της.

Το πρώτο ραντεβού είναι προγραμματισμένο στο Παρίσι µε τον Εμανουέλ Μακρόν για την ερχόμενη Πέμπτη. Στις 24 Αυγούστου ακολουθεί η επίσκεψη στο Βερολίνο και τέλος στις πρώτες ημέρες του Σεπτεμβρίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μεταβεί στη Χάγη όπου θα συναντήσει τον Ολλανδό πρωθυπουργό Μάρκ Ρούτε. 

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές στη «βαλίτσα» του ο πρωθυπουργός θα έχει το σχέδιο του για τη φορολογική μεταρρύθμιση, τις ιδιωτικοποιήσεις, αλλά και τις επενδύσεις που θα ενισχύσουν την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.

Το σχέδιο της κυβέρνησης είναι να πείσει ότι πραγματικά ακολουθεί το πλάνο της και δεν «παζαρεύει» τη μείωση των πλεονασμάτων. Θα παρουσιαστούν πρώτα οι άμεσες προτεραιότητες και όταν αυτές υλοποιηθούν η Ελλάδα θα έχει έξτρα επιχειρήματα και όπλα για τη διαπραγμάτευση των πλεονασμάτων.

ΔΕΘ και στο βάθος ΗΠΑ

Μετά τις επαφές σε Παρίσι και Βερολίνο ο Πρωθυπουργός θα αρχίσει να προετοιμάζει την παρουσία του στη ΔΕΘ (7 Σεπτεμβρίου), όπου αναμένεται να είναι φειδωλός και να παρουσιάσει το κυβερνητικό πρόγραμμα και τους στόχους για το 2020.

Στη συνέχεια, στις 24-27 Σεπτεμβρίου, ο Ελληνας πρωθυπουργός θα μεταβεί στη Νέα Υόρκη για την Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ και φυσικά εκεί θα επιδιώξει επαφές με επενδυτές, προκειμένου να ενισχύσει το σχέδιο του για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας που αποτελεί και το βασικό στοίχημα της κυβέρνησής του.

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.