ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέα ερώτηση Παπαδημούλη στην Κομισιόν για την Επιτροπή Ανταγωνισμού

11:22 - 21 Αυγ 2019 | Πολιτική
Επιμένει στο ζήτημα της απομάκρυνσης στελεχών από την Επιτροπή Ανταγωνισμού ο ΣΥΡΙΖΑ. Ειδικότερα, ο ευρωβουλευτής Δημήτρης Παπαδημούλης κατέθεσε νέα ερώτηση στην Κομισιόν σχετικά με την πρόσφατη ρύθμιση της κυβέρνησης.

Σε αυτήν επισημαίνει ότι αρκετά μέλη Επιτροπών Ανταγωνισμού σε κράτη-μέλη της κοινότητας έχουν διατελέσει σύμβουλοι υπουργών και κυβερνήσεων, υποστηρίζοντας ότι «πρόκειται για μια ευρέως διαδεδομένη πρακτική εντός της ΕΕ, που δεν φαίνεται να επηρεάζει τη θεσμική και λειτουργική ανεξαρτησία των Αρχών».

Χαρακτηριστικά παραδείγματα, όπως λέει ο επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, είναι αυτά του Προέδρου AndreasMundt στη Γερμανία, του Προέδρου IsabelleDeSilva στη Γαλλία, αλλά και των GiovanniPitruzsella και FilippoArena, Προέδρου και Γενικού Γραμματέα αντίστοιχα, στην Ιταλία. 

Υπό τις συνθήκες αυτές ο κ. Παπαδημούλης ρωτά την Επιτροπή εάν η ρήτρα αναδρομικότητας, που επιβλήθηκε στην ελληνική αρχή πριν λίγες ημέρες από την κυβέρνηση, είναι συμβατή με τη σχετική νομολογία του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, καθώς και πότε εκτιμά ότι θα ολοκληρωθεί η αξιολόγηση της συμβατότητας της πρόσφατης κυβερνητικής ρύθμισης. 

Τελευταία τροποποίηση στις 11:31 - 21 Αυγ 2019
Copyright © 1999-2020 Premium S.A. All rights reserved.