ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μπαλτάς: Δε νοείται Τσίπρας χωρίς ΣΥΡΙΖΑ

16:08 - 23 Αυγ 2019 | Πολιτική
Μπαλτάς: Δε νοείται Τσίπρας χωρίς ΣΥΡΙΖΑ
Αντίθετη άποψη με όσους θεωρούν πως η δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ εξαρτάται από τον Αλέξη Τσίπρα εξέφρασε ο πρώην υπουργός Αριστείδης Μπαλτάς. Δε νοείται Τσίπρας χωρίς τον ΣΥΡΙΖΑ τόνισε χαρακτηριστικά.

Στην ερώτηση για το εάν το 31,5% ήταν ψήφοι στον Τσίπρα και όχι στον ΣΥΡΙΖΑ, ο κύριος Μπαλτάς ανέφερε, μιλώντας στον Θέμα 104,6: «Τα ακούω και εγώ αυτά, αλλά μου φαίνονται λίγο ανιστορικά και περίεργα δηλαδή ουδέποτε ποτέ κανένας ηγέτης μόνος του δεν έφτιαξε πολιτική δύναμη χωρίς ας πούμε μια ιστορία μια εδραίωση με τον κόσμο κλπ. Ο Τσίπρας χωρίς τον ΣΥΡΙΖΑ είναι πώς να σας πω μια προσωπικότητα που ούτε ο ίδιος θέλει φαντάζομαι να τον θεωρούμε ποτέ έτσι. Ο Τσίπρας προέκυψε μέσα από τις διαδικασίες του ΣΥΡΙΖΑ, ανδρώθηκε μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ, οδήγησε ως πρόεδρος πάρα πολύ καλά τον ΣΥΡΙΖΑ στην πορεία μέχρι σήμερα, αλλά νοείται Τσίπρας χωρίς ΣΥΡΙΖΑ; Εγώ δεν το βλέπω έτσι.

Όσον αφορά στο ενδεχόμενο να εκλεγεί ο πρόεδρος του κόμματος απευθείας από τη βάση όπως γίνεται στο ΠΑΣΟΚ και στη ΝΔ, ο κύριος Μπαλτάς είπε: «Νομίζω ότι αυτό δεν είναι πολιτική διαδικασία επί της ουσίας, αυτό είναι διαδικασία που κάποια ωραία πρωία, κάποιοι ωραίοι άνθρωποι πηγαίνουν και δίνουν μία ψήφο και από κει και πέρα ξεχνάνε τη συμμετοχή στο κόμμα, την ανάγκη να συνδιαμορφώσουν και αυτοί την πολιτική του, την ανάγκη να συμμετάσχουν στις διαδικασίες του, να βοηθήσουν πραγματικά να γίνει μια πολιτική δύναμη ουσιαστική και δεμένη με τον κόσμο. Ξεχνιούνται όλα αυτά στη βάση μιας ψήφου που δεν σημαίνει και πολλά όπως είδαμε στις προηγούμενες περιπτώσεις, δηλαδή οι ηγέτες που πήραν τέτοιες πρωτοβουλίες να ψηφιστούν από τα μέλη και τους φίλους, όπως ελέχθη κάποτε, νομίζω ότι αυτό έδωσε ας πούμε βραχυχρόνια μια αίσθηση μεγαλείου, τίποτα περισσότερο».

Τελευταία τροποποίηση στις 16:26 - 23 Αυγ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.