ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επίσκεψη Πομπέο στην Αθήνα στις αρχές Οκτωβρίου

11:16 - 26 Αυγ 2019 | Πολιτική
Στην Αθήνα στις 6-7 Οκτωβρίου αναμένεται ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο, προκειμένου να πέσουν οι υπογραφές για την ανανέωση της συμφωνίας Ελλάδας – ΗΠΑ (συμφωνία για τη βάση της Σούδας), για την οποία, η κυβέρνηση προκρίνει σε αυτή τη φάση να δοθεί τεχνική παράταση για ένα χρόνο.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η «Καθημερινή», οι ακριβείς ημερομηνίες της επίσκεψης Πομπέο, προκειμένου να επισφραγιστεί η ανανέωση της συμφωνίας, δεν έχουν ακόμα οριστεί, καθώς επιθυμία της αμερικανικής πλευράς είναι να έχουν προηγουμένως «κλειδώσει» όλες οι λεπτομέρειες, αλλά επικρατέστερος χρόνος είναι αυτή τη στιγμή η πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου ή λίγο αργότερα.

Η επίσκεψη Πομπέο στην Αθήνα, όπως και μια ενδεχόμενη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ντόναλντ Τραμπ στη Νέα Υόρκη με αφορμή τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, συζητήθηκε στη συνάντηση που είχε προ ημερών ο κ. Μητσοτάκης στο Μέγαρο Μαξίμου με την πρόεδρο της Επιτροπής Κατανομής Πόρων της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ Νίτα Λάουεϊ, παρουσία του Τζέφρεϊ Πάιατ.

Copyright © 1999-2020 Premium S.A. All rights reserved.