ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πέτσας: Την Πέμπτη η πρόταση για τη ΔΕΗ

13:18 - 27 Αυγ 2019 | Πολιτική
Πέτσας: Την Πέμπτη η πρόταση για τη ΔΕΗ
Στις επισκέψεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη τις επόμενες ημέρες, αλλά και στο κρίσιμο ζήτημα της ΔΕΗ αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Η προηγούμενη κυβέρνηση δεν υιοθέτησε το σχέδιο της «μικρής ΔΕH» και κατέληξε σε μια «κουτσή ΔΕH», σχολίασε ο Στέλιος Πέτσας. Όπως είπε, το σχέδιο θα παρουσιαστεί στη Βουλή, στην αρμόδια επιτροπή, την προσεχή Πέμπτη.

Στη Βουλή, οι κύριοι Χατζηδάκης, Θωμάς και Στάσσης θα παρουσιάσουν τις προτάσεις της κυβέρνησης. «Έχουμε δεσμευθεί ότι θα κάνουμε ό,τι πρέπει, για να σωθεί η εταιρεία», είπε ο κ. Πέτσας.

Το πρόγραμμα του πρωθυπουργού

Σημείωσε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης διαπίστωσε συναντίληψη στη συνάντηση με τον Εμανουέλ Μακρόν. Επόμενο ταξίδι είναι την Πέμπτη στο Βερολίνο, όπου θα συναντήσει την Άνγκελα Μέρκελ. Θα συζητηθούν οικονομία, επενδύσεις και μεταναστευτικό.

Όπως είπε, η μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων είναι βασικός στόχος της κυβέρνησης. Προτάσσεται το μεταρρυθμιστικό σχέδιο, προκειμένου να κερδηθεί αξιοπιστία και εν συνεχεία από το 2021 να τεθεί το ζήτημα.

Στη Χάγη θα βρεθεί ο πρωθυπουργός τη Δευτέρα και την Τρίτη. Στα τέλη Σεπτεμβρίου, θα μεταβεί στη Νέα Υόρκη για τη Συνέλευση του ΟΗΕ.

Άρειος Πάγος, αναπτυξιακό νομοσχέδιο και άδειες οδήγησης

Όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αύριο συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο για την επιλογή του Προέδρου και του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ενώ θα συζητηθεί το αναπτυξιακό νομοσχέδιο που προωθείται για κατάθεση στη Βουλή. Παράλληλα, θα συζητηθεί νομοσχέδιο που ξεμπλοκάρει τις διαδικασίες για τις άδειες οδήγησης.

Εξάρχεια

Απαντώντας στις κατηγορίες της αντιπολίτευσης για την επιχείρηση στα Εξάρχεια, ο Στ. Πέτσας έδειξε φωτογραφίες από χώρους που διέμεναν οι μετανάστες και μετά μια σειρά φωτογραφιών από την εγκατάσταση στην οποία βρίσκονται τώρα.

eksarxeia katalipseis

Ο κ. Πέτσας κατηγόρησε την αντιπολίτευση και κυρίως τον ΣΥΡΙΖΑ για ακραία υποκρισία, λέγοντας ότι «σκοπός μας είναι να συνδυάσουμε την ασφάλεια με τις ανθρώπινες συνθήκες».

Τελευταία τροποποίηση στις 15:16 - 27 Αυγ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.