ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συνάντηση Βαρβιτσιώτη με τον πρέσβη της Λιθουανίας

16:34 - 27 Αυγ 2019 | Πολιτική
Συνάντηση Βαρβιτσιώτη με τον πρέσβη της Λιθουανίας
Σε θέματα διμερούς και ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος επικεντρώθηκε η εθιμοτυπική επίσκεψη που πραγματοποίησε στον αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, ο πρεσβευτής της Λιθουανίας στη χώρα μας, Ρολάντας Κατσίνσκας. Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, επιβεβαιώθηκε το υψηλό επίπεδο των διμερών σχέσεων ενώ τονίστηκε η ανάγκη για περαιτέρω ενίσχυσής τους, σε τομείς όπως η οικονομία. Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Κατσίνσκας ενημέρωσε τον αναπληρωτή υπουργό για την επικείμενη πραγματοποίηση ελληνικής επιχειρηματικής αποστολής και επιχειρηματικού φόρουμ στο Βίλνιους, τον προσεχή Σεπτέμβριο.

Όπως επίσης έγινε γνωστό, οι κ.κ. Βαρβιτσιώτης και Κατσίνσκας συζήτησαν για τις προκλήσεις που καλούνται να αντιμετωπίσουν η Ευρωπαϊκή Ένωση και τα κράτη-μέλη λόγω του Brexit και της υιοθέτησης του νέου Πολυετούς Δημοσιονομικού Πλαισίου, ιδίως ως προς την ανάγκη διατήρησης της χρηματοδότησης των πολιτικών Συνοχής και της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, θέματα για τα οποία οι δύο χώρες διατηρούν κοινές θέσεις.

Τέλος, ο κ. Κατσίνσκας διαβίβασε προς τον αναπληρωτή υπουργό πρόσκληση του ομολόγου του να επισκεφθεί τη Λιθουανία για διμερείς διαβουλεύσεις.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.