ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το «μενού» του υπουργικού συμβουλίου πριν την αναχώρηση Μητσοτάκη

08:57 - 28 Αυγ 2019 | Πολιτική
Το «μενού» του υπουργικού συμβουλίου πριν την αναχώρηση Μητσοτάκη
Τη νέα ηγεσία του Αρείου Πάγου θα επιλέξει σήμερα το υπουργικό συμβούλιο, που συνεδριάζει στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ θα συζητηθούν μεταξύ άλλων το νέο αναπτυξιακό νομοσχέδιο, η πρόταση της κυβέρνησης για τον διοικητή της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, αλλά και το νομοσχέδιο του υπουργείου Μεταφορών για τις άδειες οδήγησης, ενώ δεν αποκλείεται να απασχολήσει το ζήτημα της ΔΕΗ.

Το υπουργικό συμβούλιο είναι προγραμματισμένο να συνεδριάσει λίγες ώρες πριν την αναχώρηση του πρωθυπουργού για το Βερολίνο, όπου θα έχει συναντήσεις με την με την καγκελάριο της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ και τον αντικαγκελάριο και υπουργό Οικονομικών, Όλαφ Σολτς.

Στην ατζέντα θα περιλαμβάνεται και το αναπτυξιακό νοσμόσχέδιο, το οποίο θα εισηγηθούν ο αρμόδιος υπουργός 'Αδωνις Γεωργιάδης και οι κ. Χατζηδάκης και Πιερρακάκης. Στόχος της κυβέρνησης είναι η αξιοποίηση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, η προσπάθεια ενίσχυσης της απορροφητικότητας του ΕΣΠΑ και η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης με την προσέλκυση μικρών και μεγάλων, ελληνικών και ξένων, επενδύσεων.

Στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου θα παρουσιαστεί επίσης νομοσχέδιο του υπουργού Μεταφορών Κώστα Καραμανλή για να ξεμπλοκαριστεί το θέμα της έκδοσης αδειών οδήγησης.

Το φλέγον ζήτημα του Αρείου Πάγου

Στο ζήτημα της επιλογής του προέδρου και του εισαγγελέα του ανώτατου δικαστηρίου η διαδικασία είχε ξεκινήσει από την περασμένη εβδομάδα, στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, όπου επιλέχθηκαν τα πρόσωπα που προκρίνονται για τις θέσεις.

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε προχωρήσει σε επιλογή νέας ηγεσίας στον Άρειο Πάγο, αφότου είχαν προκηρυχθεί βουλευτικές εκλογές, γεγονός που είχε πυροδοτήσει έντονες αντιδράσεις από την πλευρά των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν επικύρωσε την επιλογή της ηγεσίας της Δικαιοσύνης, αφού δεν υπέγραψε  με τα σχετικά διατάγματα. Ετσι οι ανώτατες δικαστικοί Ειρήνη Καλού που είχε επιλεγεί για πρόεδρος του Αρείου Πάγου και η Δήμητρα Κοκοτίνη που είχε επιλεγεί για εισαγγελέας δεν κατέλαβαν τις θέσεις.

«Στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στο Μέγαρο Μαξίμου θα γίνει -όπως υπαγορεύει το Σύνταγμα- επιλογή του Προέδρου και του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, μετά από εισήγηση του Υπουργού Δικαιοσύνης» τόνισε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Τελευταία τροποποίηση στις 19:00 - 28 Αυγ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.