ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η ομιλία Μητσοτάκη στη ΔΕΘ καθορίζει το οικονομικό κλίμα

22:27 - 28 Αυγ 2019 | Πολιτική
Η ομιλία Μητσοτάκη στη ΔΕΘ καθορίζει το οικονομικό κλίμα
Η πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου επαναφέρει σε συνθήκες κανονικότητας τους ρυθμούς της ελληνικής οικονομίας. Κυρίαρχο γεγονός αποτελεί η ομιλία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στη ΔΕΘ στις 7 Σεπτεμβρίου. Ωστόσο, υπάρχουν και άλλα σημαντικά γεγονότα που αναμένονται κατά τη διάρκεια του Σεπτεμβρίου.

Ειδικότερα, στις 4 Σεπτεμβρίου αναμένεται η ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ για τα προσωρινά στοιχεία του ρυθμού ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας για το β’ τρίμηνο του 2019. Μετά την προσγείωση του α’ τριμήνου στο 1,3%, αναμένεται έντονο το ενδιαφέρον για το αν υπήρξε ανάκαμψη το β’ τρίμηνο, η οποία να δικαιολογεί μια αισιοδοξία για το τέλος του τρέχοντος έτους.

Υπενθυμίζεται ότι η εκτίμηση της προηγούμενης κυβέρνησης ήταν για ρυθμό ανάπτυξης 2,3% για το 2019, μετά από αναθεώρηση προς τα κάτω, ενώ η νέα κυβέρνηση έχει θέσει ως στόχο στην μελλοντική του επιτάχυνση στο 4%.

Ακόμη, στις 5 Σεπτεμβρίου θα συνεδριάσει το EuroWorking Group, γεγονός που θα δώσει μια ευκαιρία στο οικονομικό επιτελείο για «βουτιά στα βαθιά» αναφορικά με τη διαπραγμάτευση με τους εταίρους, ενόψει της έλευσης των θεσμών αργότερα τον Σεπτέμβριο στην Αθήνα.

Τελευταία τροποποίηση στις 22:28 - 28 Αυγ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.