ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τροπολογία για τα προσόντα του διοικητή της ΕΥΠ

14:37 - 30 Αυγ 2019 | Πολιτική
Τροπολογία για τα προσόντα του διοικητή της ΕΥΠ
Η κυβέρνηση κατέθεσε στη Βουλή τροπολογία σχετικά με τα προσόντα που πρέπει να έχει ο διοικητής της ΕΥΠ, αλλάζοντας την προηγούμενη διάταξη. Σύμφωνα με τη νέα διάταξη «ως προτεινόμενα προσόντα για το διοικητή της ΕΥΠ ορίζονται η κατοχή πανεπιστημιακού τίτλου σπουδών της αλλοδαπής ή της ημεδαπής ή δεκαετής τουλάχιστον αποδεδειγμένη επαγγελματική απασχόληση».

Σημειώνεται πως τα προσόντα του νέου διοικητή της ΕΥΠ έχουν προκαλέσει σφοδρή αντιπαράθεση ανάμεσα σε κυβέρνηση και αντιπολίτευση.

Ειδικότερα, ο ΣΥΡΙΖΑ είχε εξαπολύσει σφοδρά «πυρά» στην κυβέρνηση, λέγοντας πως ο νέος διοικητής δεν έχει αναγνωρισμένο πτυχίο (κάτι που προέβλεπε ο προηγούμενος νόμος). Η προηγούμενη διάταξη προέβλεπε πως για τη θέση του διοικητή απαιτούνταν τουλάχιστον πτυχίο της ημεδαπής ή ισότιμου της αλλοδαπής και διοικητική πείρα στο δημόσιο ή ιδιωτικό τομέα.

Νωρίτερα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Τζανακόπουλος είχε επισημάνει πως «αν σκοπεύει να αλλάξει η κυβέρνηση αναδρομικά τους όρους και τις προϋποθέσεις για επιλογή προσώπου σε δημόσιο φορέα έτσι ώστε να καλύψει παρανομία να μην τολμήσει να το κάνει».

Ο ίδιος μιλώντας στη Βουλή δήλωσε ότι τινάχτηκε στον αέρα η λειτουργία της ΕΥΠ γιατί θα κριθεί η συνταγματικότητα της τροπολογίας. «Ο κος Μητσοτάκης είχε προκληθεί να απαντήσει αν έχει τους τίτλους σπουδών για να διοριστεί και είχε δηλώσει ότι τους κατέχει και δεν θα γίνει αναδρομικά νομιμοποίηση».

Η τροπολογία κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Μεταφορών, που ψηφίζεται σήμερα.

 

Τελευταία τροποποίηση στις 15:18 - 30 Αυγ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.