ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Υπερψηφίστηκαν ν/σ για διπλώματα οδήγησης και τροπολογία για την ΕΥΠ

18:47 - 30 Αυγ 2019 | Πολιτική
Υπερψηφίστηκαν ν/σ για διπλώματα οδήγησης και τροπολογία για την ΕΥΠ
Με ονομαστική ψηφοφορία, την οποία είχε ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ και με 150 ψήφους υπέρ και 70 κατά, σε σύνολο 220 παρόντων, πέρασε η τροπολογία για τις αλλαγές στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΕΥΠ).

Παράλληλα, κατά πλειοψηφία, πέρασε το νομοσχέδιο του υπουργείου Μεταφορών, σχετικά με το σύστημα παροχής διπλώματος οδήγησης.

Προηγουμένως είχε σημειωθεί έντονη αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, ενώ από την διαδικασία αποχώρησαν ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ και Μέρα25.

Αρχικά, υπήρξε διαφωνία συνολικά για το νομοσχέδιο, που αφορούσε κυρίως την επιλογή της κυβέρνησης να το φέρει με την διαδικασία του κατεπείγοντος στην Βουλή.

Ακόμη, έντονες αντιδράσεις προκάλεσε η τροπολογία για τον Διοικητή της ΕΥΠ, με την αξιωματική αντιπολίτευση να ζητά ονομαστική ψηφοφορία και με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Τζανακόπουλο, να τονίζει χαρακτηριστικά:

«Αναλάβετε ένας προς έναν και οι 158, την ευθύνη για τη σκανδαλώδη αυτή τροπολογία, γιατί το πρωθυπουργικό σκάνδαλο θα έχει και συνεργούς και οι συνεργοί θα είστε κι εσείς».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.