ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σημίτης: Επιβάλλεται η αναζήτηση μιας κοινής στάσης σε σημαντικά προβλήματα

14:30 - 31 Αυγ 2019 | Πολιτική
Σημίτης: Επιβάλλεται η αναζήτηση μιας κοινής στάσης σε σημαντικά προβλήματα
Η ευρύτερη πολιτική συνεργασία σε καίρια εθνικά ζητήματα αποτελεί μεγάλη ανάγκη για την Ελλάδα τονίζει σε άρθρο-παρέμβασή του ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης.

Ο κ. Σημίτης σημειώνει στο άρθρο του στα «Νέα Σαββατοκύριακο», με αφορμή τη Συμφωνία των Πρεσπών: «Η συνεννόηση θα διευκόλυνε όχι μόνο την ευρύτερη αποδοχή της λύσης, αλλά και την απρόσκοπτη ανάπτυξη της συνεργασίας των δύο κρατών».

«Η αναζήτηση μιας κοινής στάσης επιβάλλεται σε ορισμένα σημαντικά προβλήματα που θα αντιμετωπίσει η χώρα. Έντονη αντιπαράθεση θα έχει ως αποτέλεσμα την κληρονόμηση προβλημάτων που θα ταλανίζουν τη χώρα. Όχι άλλες μονόπλευρες Πρέσπες σε καίρια ζητήματα», τονίζει.

Απευθυνόμενος στην κυβέρνηση, ο κ. Σημίτης αναφέρει: «Η νέα ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της χώρας σε ένα περιβάλλον που δεν ευνοεί θετικές και σαφείς απαντήσεις των εταίρων της Ένωσης. Είναι ανάγκη γι’ αυτό να διαμορφώσει ένα κλίμα ανταλλαγής απόψεων και προσπάθεια ευρύτερης αποδοχής των αναγκαίων πολιτικών».

Σχετικά με το ρόλο της αντιπολίτευσης, ο πρώην πρωθυπουργός υποστηρίζει: «Έχει και αυτή ευθύνη να συμβάλει στη λύση των καίριων προβλημάτων της χώρας. Ο ρόλος της δεν μπορεί να είναι μόνο αρνητικός. Έντονες αντιπαραθέσεις επιδρούν αρνητικά στην προσπάθεια να κατακτήσουμε ένα υψηλότερο επίπεδο ανάπτυξης, ώστε να ανταποκρινόμαστε αποτελεσματικά στα θέματα που προκύπτουν από τη συνεχή αλλαγή στο παγκόσμιο και ευρωπαϊκό περιβάλλον».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.