ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Θεοχαρόπουλος: Να επιστραφούν τα Γλυπτά του Παρθενώνα, όχι να δανειστούν

12:30 - 02 Σεπ 2019 | Πολιτική
Ο διευθυντής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος αναφέρθηκε στα Γλυπτά του Παρθενώνα και τη σχετική δήλωση του πρωθυπουργού. Ειδικότερα, σημείωσε ότι «υπάρχει ένα πάγιο αίτημα ότι τα γλυπτά του Παρθενώνα πρέπει να δοθούν στη χώρα μας εκεί που ανήκουν δηλαδή, και όχι να δανειστούν. Αν ο δανεισμός ουσιαστικά σημαίνει αποδοχή της κυριότητας των γλυπτών του Παρθενώνα από τη Μ. Βρετανία, τότε είναι λάθος, διότι αυτό το οποίο θα πρέπει να είναι σαφές είναι ότι η χώρα μας δεν αποδέχεται αυτή την κυριότητα».

«Αν αυτή η δήλωση του κ. Μητσοτάκη είναι προϊόν μιας τέτοιας σκέψης είναι λάθος. Εξ αντικειμένου αυτό το οποίο πρέπει σταθερά να διεκδικείται και σε επίπεδο συνεντεύξεων, αλλά και σε επίπεδο διπλωματικών σχέσεων είναι ότι τα γλυπτά του Παρθενώνα πρέπει να έρθουν στη χώρα μας, όχι με δανεισμό δηλαδή» επεσήμανε, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο 104,9 FM».

Μεταναστευτικό

Σε ό,τι αφορά το «πεδίο» της μεταναστευτικής πολιτικής, ο κ. Θεοχαρόπουλος υπογράμμισε ότι «οποιαδήποτε λύση πρέπει να υπάρξει, πρέπει να είναι εντός του κοινοτικού δικαίου» και σημείωσε πως «η κυβέρνηση το αντιμετωπίζει καθαρά με επικοινωνιακούς όρους αυτή τη στιγμή».

ΕΥΠ

Ερωτηθείς για τις εξελίξεις στην ΕΥΠ, ο κ. Θεοχαρόπουλος επισήμανε ότι η ΝΔ «λειτούργησε εντελώς εκτός θεσμικού πλαισίου», καθώς - όπως είπε- «όρισε διοικητή που δεν είχε το πτυχίο, ενώ έπρεπε να έχει το πτυχίο σύμφωνα με τα προσόντα και μετά ήρθε να αλλάξει τον νόμο και να τον προσαρμόσει στον διοικητή που είχε επιλέξει με μικροκομματικά κριτήρια για μια ευαίσθητη θέση. Πρόκειται για απαράδεκτες λογικές από ένα κόμμα το οποίο έλεγε συνεχώς ότι θέλει να υπερασπιστεί τη θεσμικότητα στις διάφορες διαδικασίες».

«Στην τροπολογία η οποία ήρθε για πρώτη φορά σε όλη τη μεταπολίτευση δεν έχει ξανασυμβεί αυτό, θα μπορούν να υπάρχουν σύνδεσμοι της ΕΥΠ στα υπουργεία χωρίς αυτά να βγαίνουν στη 'Διαύγεια' και χωρίς να ανακοινώνονται πουθενά (...) Πρόκειται για επικίνδυνες λογικές που δεν μπορούμε να καταλάβουμε τι υπηρετούν και τι εξυπηρετούν», συμπλήρωσε.

ΔΕΗ

Απαντώντας σε ερώτηση για τη ΔΕΗ, ο κ. Θεοχαρόπουλος ανέφερε πως «δεν υπάρχει κανένα μεταρρυθμιστικό σχέδιο της ΝΔ, υπάρχει ένα σχέδιο απέναντι στα συμφέροντα της κοινωνίας, απέναντι στα συμφέροντα των καταναλωτών».

Τουρισμός

Για την πορεία του τουρισμού, έπειτα και από τα θετικά στοιχεία για το α’ εξάμηνο του 2019, ο κ. Θεοχαρόπουλος τόνισε πως για να παραμείνει υψηλό το επίπεδο εσόδων και αφίξεων «θα πρέπει να υπάρχει στρατηγικό σχέδιο (...) έμφαση στην ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών, στην ποιότητα των υποδομών και έμφαση στην ποιότητα σε σχέση με τις ανταγωνίστριες χώρες».

Copyright © 1999-2020 Premium S.A. All rights reserved.