ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γεωργιάδης: Στόχος η παρουσία της χώρας στη διαστημική έρευνα

10:36 - 03 Σεπ 2019 | Πολιτική
Γεωργιάδης: Στόχος η παρουσία της χώρας στη διαστημική έρευνα
Τη σημασία που δίνει η κυβέρνηση προκείμενου να είναι η Ελλάδα παρούσα στην εξερεύνηση του διαστήματος και στην στήριξη της επιστημονικής κοινότητας αλλά και της επιχειρηματικότητας με αυτό τον προσανατολισμό επεσήμανε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης και ο υφυπουργός Έρευνας και Τεχνολογίας Χρίστος Δήμας στην έναρξη των εργασιών του 24ου ετήσιου συνεδρίου για την παρακολούθηση της ακτινοβολίας στο διεθνή αεροδιαστημικό σταθμό.

Η διεθνής αυτή συνάντηση που φιλοξενείται, για πρώτη φορά, στην Αθήνα, από την αρχή της διεξαγωγής του το 1996, θα διαρκέσει μέχρι και τις 5 Σεπτεμβρίου 2019 και συμμετέχουν υψηλόβαθμα στελέχη από όλους τους διαστημικούς οργανισμούς και πλήθος στελεχών του χώρου.

Ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε ότι επιδίωξη της κυβέρνησης είναι η χώρα μας να είναι παρούσα στην πρόοδο και τις επιστημονικές ανακαλύψεις ενώ ο υφυπουργός υπογράμμισε τη σημασία η Ελλάδα να είναι παρούσα στην εξερεύνηση του διαστήματος γιαυτό όπως είπε δίνεται έμφαση στην έρευνα και την τεχνολογία και στη στήριξη επιστημόνων και εταιρειών με αυτό τον προσανατολισμό.

Η πρόεδρος Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού Άντζελα Γκερέκου σημείωσε ότι ο τουρισμός είναι βασικός τομέας προσέλκυσης επενδύσεων ενώ ο αντιδήμαρχος Δήμου Αθηναίων Βασίλης Φοίβος Αξιώτης υπογράμμισε ότι η ανάδειξη της Αθήνας ως τόπος συνάντησης ερευνητών και επιστημών από όλο τον κόσμο είναι στόχος της νέας δημοτικής αρχής.

Η γραμματέας του θεσμού Δρ. Μαριάνθη Φραγκοπούλου, διευθύνουσα σύμβουλος της HERADO υπογράμμισε τη σημασία αυτής της διοργάνωσης στη χώρα μας.

Σημειώνεται ότι η Ελλάδα πρόκειται να εκπροσωπηθεί στην «Artemis 1», την επικείμενη μη επανδρωμένη ιστορική , μη επανδρωμένη αποστολή στη Σελήνη με το διαστημόπλοιο της ΝASA, από την κυρία Φραγκοπούλου.

Στο επίκεντρο των εργασιών του συνεδρίου θα βρεθούν οι τελευταίες ανακαλύψεις σχετικά με τα συστήματα μέτρησης της ακτινοβολίας στο διεθνή διαστημικό σταθμό και θα παρουσιαστούν δεδομένα τα οποία θα αποτελέσουν τη βάση για την ανάπτυξη νέων τεχνολογιών με πλήθος εφαρμογών σε επόμενη φάση και στη γη.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.