ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Die Welt: Ο Μητσοτάκης ενθουσιάζει τους επενδυτές

11:25 - 03 Σεπ 2019 | Πολιτική
«Οι επενδυτές γιορτάζουν με τη νέα κυβέρνηση της Αθήνας - τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη», επισημαίνει η γερμανική εφημερίδα «Die Welt» σχολιάζοντας ότι ο Έλληνας ηγέτης εμπνέει την αγορά.

Το δημοσίευμα αναφέρεται και στη συνάντηση που είχε πριν από λίγες ημέρες στο Βερολίνο ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ «Επί χρόνια, τέτοιες συναντήσεις ήταν ένα καυτό θέμα. Αλλά όταν ο πρωθυπουργός της Ελλάδος, Κυριάκος Μητσοτάκης, επισκέφθηκε τη Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ στο Βερολίνο στο τέλος της περασμένης εβδομάδας, άξιζε τον κόπο».

«Στο μεταξύ», όπως συνεχίζει η εφημερίδα, «η Ελλάδα έχει γίνει κρυφό φαβορί των επενδυτών. Ο νέος επικεφαλής της κυβέρνησης Μητσοτάκης το ενισχύει ξεκινώντας διάφορες μεταρρυθμίσεις λίγες εβδομάδες έπειτα από την ανάληψη των καθηκόντων του».

Η «Die Welt» επισημαίνει ότι «Η χρηματιστηριακή αγορά στην Αθήνα γιορτάζει τη νέα δυναμική, όπως και η αγορά ομολόγων...Την 1η Σεπτεμβρίου, η χώρα έκανε σίγουρα ένα μεγάλο βήμα προς τα εμπρός. Επειδή αυτή την εβδομάδα δεν υπάρχουν πλέον έλεγχοι κεφαλαίου. Αυτοί εισήχθησαν με την κρίση...Αυτό τελείωσε τώρα. Η εμπιστοσύνη των πολιτών στη σταθερότητα του ελληνικού χρηματοπιστωτικού συστήματος αυξήθηκε σημαντικά τους τελευταίους μήνες».

«Ο Μητσοτάκης ενθουσιάζει τους επενδυτές», σημειώνει η γερμανική εφημερίδα και προσθέτει ότι «Πολλοί περίμεναν μια νίκη του συντηρητικού υποψηφίου Κυριάκου Μητσοτάκη στις εκλογές (της 7ης Ιουλίου) ελπίζοντας σε νέες δυναμικές μεταρρυθμίσεις. Και, από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά του στις 8 Ιουλίου, φάνηκε ότι αυτή η ελπίδα ήταν δικαιολογημένη. Ο Μητσοτάκης απέφυγε όχι μόνο να διανείμει τις υπουργικές θέσεις μεταξύ των παλαιών πρωτοκλασάτων στελεχών του - αντ 'αυτού βασίστηκε σε αρκετούς τεχνοκράτες. Και κάνει επίσης με ταχύτατους ρυθμούς τις μεταρρυθμίσεις... Ο φόρος ακίνητης περιουσίας έχει μειωθεί δραματικά - κατά 30% για τα άτομα με χαμηλό εισόδημα, κατά 10% για τα υψηλά εισοδηματικά στρώματα».

Copyright © 1999-2022 Premium S.A. All rights reserved.