ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Καραμανλής: Η κυβέρνηση δεν θα εγκαινιάσει... μουσαμάδες

12:27 - 03 Σεπ 2019 | Πολιτική
Καραμανλής: Η κυβέρνηση δεν θα εγκαινιάσει... μουσαμάδες
H κατάσταση με τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ έχει κάπως βελτιωθεί, σύμφωνα με τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή, ο οποίος συναντήθηκε σήμερα με τη νέα διοίκηση του Οργανισμού, ενώ στη συνέχεια επισκεπτόμενος υπό κατασκευή σταθμό του μετρό δήλωσε ότι η σημερινή κυβέρνηση «δεν θα εγκαινιάσει μουσαμάδες, αλλά μετρό».

Πλέον στους δρόμους της Θεσσαλονίκης έχουν βγει 273 λεωφορεία έναντι 213 όταν ανέλαβε η νέα διοίκηση, επισήμανε.

Ο κ. Καραμανλής υπογράμμισε ότι το σχέδιο αναδιάρθρωσης του ΟΑΣΘ θα ανακοινώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης το Σάββατο από τη ΔΕΘ, ενώ διευκρίνισε ότι ο ΟΑΣΘ θα παραμείνει για το επόμενο διάστημα κρατικός και πως η πολιτική της κυβέρνησης θα εστιάσει στην προμήθεια νέων λεωφορείων.

«Αυτή τη στιγμή αυτό που θέλουν οι Θεσσαλονικείς είναι να έχουν αξιόπιστες αστικές συγκοινωνίες. Δεν τους ενδιαφέρει αν θα είναι κρατικές ή ιδιωτικές σε αυτή τη φάση. Έχουμε τα ζητήματα της εκκαθάρισης που πρέπει να τελειώσουν, έχουμε τα ζητήματα στα διοικητικά δικαστήρια στα οποία έχουν πάει οι μέτοχοι. Πριν ξεκαθαρίσουν αυτά, θα ήταν ανώριμο εκ μέρους της κυβέρνησης να πάρει απόφαση για ένα τόσο σημαντικό θέμα», τόνισε.

Μετά τη συνάντηση με τη διοίκηση του ΟΑΣΘ, ο κ. Καραμανλής επισκέφθηκε τον σταθμό Βενιζέλου σημειώνοντας ότι επίσημες ανακοινώσεις για την πορεία υλοποίησης του έργου και ενδεχόμενες αλλαγές στον σχεδιασμό θα κάνει από τη ΔΕΘ ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο υπουργός τόνισε ότι η προηγούμενη κυβέρνηση δεν μίλησε με ειλικρίνεια για το έργο του μετρό και ξεκαθάρισε ότι η σημερινή «δεν θα εγκαινιάσει μουσαμάδες, αλλά μετρό».

«Το έργο του μετρό έχει περάσει από 1000 κύματα, έχει καθυστερήσει πάρα πολλά χρόνια. Οι Θεσσαλονικείς το περιμένουν πώς και πώς. Η προηγούμενη κυβέρνηση δεν μίλησε με ειλικρίνεια. Εμείς στη ΔΕΘ θα πούμε την απόλυτη αλήθεια στους πολίτες» σημείωσε.

Στη συνέχεια, ο κ. Καραμανλής, επισκέφτηκε τον σταθμό Αγίας Σοφίας του μετρό, όπου επίσης είναι σε εξέλιξη αρχαιολογικές εργασίες.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.