ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συνάντηση Μητσοτάκη - Αναστασιάδη στις 10/9 - Το Κυπριακό στο επίκεντρο

19:47 - 03 Σεπ 2019 | Πολιτική
Αθήνα και Λευκωσία συντονίζουν τις ενέργειές του για το Κυπριακό ενόψει της συνάντησης του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη στο Μέγαρο Μαξίμου, την ερχόμενη Τρίτη 10/9.

Ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου σε γραπτή δήλωση αναφέρει ότι μετά τη σημερινή συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου, ο κ. Αναστασιάδης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο, ο πρόεδρος Αναστασιάδης ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για τις διαβουλεύσεις με την ειδική απεσταλμένη του ΓΓ, Τζέϊν Χολ Λουτ και την πρόοδο που σημειώνεται σχετικά με τους Όρους Αναφοράς, στην κατεύθυνση επανέναρξης των διαπραγματεύσεων και άκουσε και τις δικές του απόψεις.

«Καταγράφεται πλήρης ταύτιση θέσεων Κύπρου και Ελλάδας και συμφωνία ως προς τους επιδιωκόμενους στόχους. Στη διάρκεια της συνομιλίας τους συμφώνησαν όπως συναντηθούν την ερχόμενη Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου, στην Αθήνα, προκειμένου να έχουν μια διεξοδική συζήτηση, για τον πλήρη προγραμματισμό και συντονισμό των επόμενων βημάτων», αναφέρει ο εκπρόσωπος.

Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.