ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μηταράκης: Γνωστά τα προβλήματα στον ΕΦΚΑ, δουλεύουμε για επίλυσή τους

11:30 - 05 Σεπ 2019 | Πολιτική
Μηταράκης: Γνωστά τα προβλήματα στον ΕΦΚΑ, δουλεύουμε για επίλυσή τους
Η υποστελέχωση των υπηρεσιών του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), καθώς και η έλλειψη σε υλικοτεχνικές υποδομές, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Νότη Μηταράκη, και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής (ΠΟΠΟΚΠ).

Σε δήλωσή του μετά το πέρας της, ο κ. Μηταράκης σημείωσε πως ενημερώθηκε για τα προβλήματα, «τα οποία ήδη η νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου έχει εντοπίσει και προς την επίλυση των οποίων δουλεύει από την πρώτη μέρα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η επιστροφή 86 υπαλλήλων σε υπηρεσίες του ΕΦΚΑ για την ενίσχυση των τμημάτων απονομής συντάξεων. Με όλους τους φορείς επιδιώκουμε να έχουμε την καλύτερη δυνατή συνεργασία και να επιτύχουμε τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους ασφαλισμένους».

Οι δύο πλευρές ανανέωσαν το ραντεβού τους για το προσεχές χρονικό διάστημα, οπότε ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων θα ενημερώσει για το σχέδιο του κεφαλαιοποιητικού, επικουρικού συστήματος ασφάλισης.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.