ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Θεοδωρικάκος: Τον Οκτώβριο η πρόταση για ψήφο των απόδημων Ελλήνων

11:57 - 09 Σεπ 2019 | Πολιτική
Θεοδωρικάκος: Τον Οκτώβριο η πρόταση για ψήφο των απόδημων Ελλήνων
Ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος προανήγγειλε σήμερα πως τον Οκτώβριο αναμένεται να παραδοθεί στον πρωθυπουργό η «ολοκληρωμένη πρόταση» του υπουργείου για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού και την επιστολική ψήφο.

Παράλληλα, τόνισε ότι «έχει έρθει η ώρα η Ελλάδα να μπει στο κλαμπ των πολιτισμένων και αναπτυγμένων χωρών όσον αφορά και την εκλογική διαδικασία». 

Μιλώντας στον ρ/σ ΣΚΑΪ, ο υπουργός Εσωτερικών ανέφερε ότι μετά την υποβολή της πρότασης στον κ. Μητσοτάκη «θα δρομολογηθούν οι διαδικασίες», με τον πρωθυπουργό να πραγματοποιεί συναντήσεις με τους αρχηγούς των άλλων κομμάτων «προκειμένου αυτό το μέτρο, που θα προβλέπεται στον νόμο, να ψηφιστεί μέσα στο 2019», όπως τόνισε ο κ. Θεοδωρικάκος.

«Είναι κάτι που οι Έλληνες περιμένουμε να το ψηφίσουν και οι 300 βουλευτές του ελληνικού Κοινοβουλίου», επισήμανε ο κ. Θεοδωρικάκος για να προσθέσει ότι «μέσα στη διευκόλυνση, θα προβλέπουμε και τη δυνατότητα να ψηφίσουν με επιστολική ψήφο, όπως συμβαίνει με πάρα πολλές χώρες του εξωτερικού».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.