• ΓΔ: 00
 • FTSE/ΧΑ LARGE CAP0
 • FTSE ΧΑ MID CAP0
 • Τζίρος0
 • €/$ 0 €/£ 0
  BTC 0 ETH 0 XRP 0
0
0
 • Nasdaq00%
 • S&P 50000%
 • CAC 4000%
 • DAX00%
 • FTSE 10000%
 • Nikkei 22500%

Κόντρα στη Βουλή με φόντο τα αρχαία στο μετρό Θεσσαλονίκης

14:16 - 10 Σεπ 2019 | Πολιτική
Τα αρχαιολογικά ευρήματα επί του σταθμού Βενιζέλου στο μετρό Θεσσαλονίκης και η επιλογή του Νίκου Ταχιάου για πρόεδρο της Αττικό Μετρό στάθηκαν αφορμή για αντιπαράθεση στη Βουλή.

Οι κατηγορίες Φίλη

Ειδικότερα, «πυρά» εξαπέλυσε ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι ανοίγει μέτωπο κατά του εθνικού έργου της αρχαιολογικής υπηρεσίας ενώ διατύπωσε ότι η κυβέρνηση συντάσσεται με ιδιοτελή συμφέροντα εναντίον των αρχαιολόγων.

Ο κος Φίλης, εκτός των άλλων δεν παρέλειψε να εξαπολύσει δριμύ κατηγορώ αναφορικά και με την επιλογή του Νίκου Ταχιάου ως προέδρου στην Αττικό Μετρό εκφράζοντας πως επιθυμία του είναι να κάνει επικοινωνιακή διαχείριση του μετρό Θεσσαλονίκης, δηλαδή προπαγάνδα για να παραπλανήσει τους πολίτες.

«Δεν έχουμε ανάγκη επικοινωνιακής προώθησης του έργου ΜΕΤΡΟ Θες/νίκης γιατί η επικοινωνιακή θεώρηση είναι μια προπαγάνδα. Έχουμε ανάγκη έργου που θα υλοποιηθεί εντός χρονοδιαγράμματων», τόνισε προσθέτοντας «Άκουσα τον κο Ταχιάο να λέει με καταχρηστικό τρόπο ότι είναι ειδικός στην επικοινωνιακή προώθηση έργων που δημιουργεί κακές σκέψεις. Επικοινωνιακή διαχείριση σημαίνει να κοροϊδεύει τον κόσμο. Θέλουμε πρόσωπα υπεύθυνα να προωθήσουν το σχεδιασμό έργου»
 
Η αντιπαράθεση για την επιλογή Ταχιάου μάλιστα, συνεχίστηκε στο ίδιο σκληρό ύφος με τον Νίκο Φίλη να κάνει λόγο για αποτυχημένους πολιτευτές για επικεφαλής δημοσίων οργανισμών αλλά και για αναβίωση παλαιοκομματικής πολιτικής.

«Έχω σοβαρές αμφιβολίες και για όσα είπε και για τη δημόσια εικόνα που έχει διαμορφώσει  γιατί έρχεται ως αποτυχών πολιτευτής. Η επιλογή της κυβέρνησης να επιλέξει πρόσωπα που απέτυχαν, είναι κακή πρακτική παλαιοκομματική. Δεν θέλω αδικήσω τον κο Ταχιάο αλλά έτσι του συμπεριφέρεται η κυβέρνηση. Δεν πρέπει να αναβιώσει η πολιτική οι αποτυχόντες στην πολιτική να εμφανίζονται ως επιτυχόντες ή εν δυνάμει επιτυχόντες στο χώρο της δημόσιας διοίκησης», είπε, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ.

Απάντηση Καραμανλή

Αντίλογος στις κατηγορίες της αντιπολίτευσης δεν άργησε να έρθει από την πλευρά της κυβέρνησης με τον υπουργό Μεταφορών και Υποδομών κο Καραμανλή να τονίζει πως δεν τίθεται θέμα επίθεσης στους αρχαιολόγους αλλά οι ίδιοι βρίσκονται σε τεράστια αντιπαράθεση για ζητήματα όπως ανασκαφή Αμφίπολης ή ΜΕΤΡΟ Θες/νίκης.

«Δεν υπάρχει μία ενιαία στάση των αρχαιολόγων αλλά πολλές. Σας διαβεβαιώ δεν έχω καμία εμμονή. Σέβομαι και δέχομαι ότι πρέπει σεβαστούμε αρχαιολογικό πλούτο και να τον αναδείξουμε» ξεκαθάρισε ο κος Κώστας Καραμανλής.

Παράλληλα, ο  υπουργός Μεταφορών και Υποδομών δεν παρέλειψε να αντικρούσει τα «πυρά» για την επιλογή Ταχιάου στην προεδρία της Αττικό Μετρό, προτρέποντας ο πρόεδρος να κριθεί από το έργο του αφού εκτός από υποψήφιος βουλευτής και δήμαρχος έχει ένα πλούσιο βιογραφικό.

«Δεν χρειάζεται υπεράσπιση αλλά πέρα από υποψήφιος βουλευτής και δήμαρχος έχει ένα πολύ σοβαρό βιογραφικό, είναι τεχνοκράτης και το καλύτερο θα ήταν να τον αφήσουμε στη θέση του και να τον κρίνουμε από έργο του και να μην κάνουμε αυθαίρετες κρίσεις. Δεν σημαίνει ότι κάποιος που κατέβηκε στον πολιτικό στίβο και δεν κατάφερε εκλεγεί, αποκλείεται από άλλες δημόσιες θέσεις, να τους κρίνουμε όλους από το έργο τους», κατέληξε.

Η τοποθέτηση Ταχιάου
 
Σημειώνεται ότι απάντηση στα «καρφιά» Φίλη δεν παρέλειψε να δώσει και ο ίδιος ο Νίκος Ταχιάος ο οποίος και δήλωσε χαρακτηριστικά πως «είναι περήφανος για τις αποτυχίες του όπως και για τις επιτυχίες του» ενώ επεσήμανε πως δεν μπορεί να χαρακτηρίζεται πολιτευτής ένας άνθρωπος που μπήκε στην πολιτική από νεαρή ηλικία.

«Δεν θέλω να υπερασπιστώ τον εαυτό μου, είμαστε μια γενιά κ. Φίλη εσείς ΕΦΕΕ εγώ σε άλλη αντίπαλη παράταξη… το ότι εξετέθην σε εκλογές και δεν εξελέγην είναι κάτι που κάθε άνθρωπος μπορεί περιμένει. Δεν με ενόχλησε ο όρος αποτυχία αλλά ο όρος πολιτευτής, τον όρο πολιτευτής δεν θα τον έλεγα για ανθρώπους που έχουν μπει στο πετσί πολιτικής από νεαρή ηλικία», εξέφρασε εκτός των άλλων τονίζοντας πως οι αποτυχίες είναι αυτές που μας διαμορφώνουν. «Στο μέλλον θα κριθούμε» υπογράμμισε.

Αναφερόμενος στο μετρό Θεσσαλονίκης αλλά και στην φερόμενη κόντρα με τους αρχαιολόγους μάλιστα ο κος Ταχιάος εξέφρασε πως το μετρό πρέπει πάντα να το βλέπουμε στο πλαίσιο μιας γενικής κυκλοφοριακής θεώρησης αλλά και πως είναι πιθανό να υπάρχει ένα γενικότερο θέμα στη Θεσσαλονίκη σε σχέση με αντανακλαστικά της. 

«Πρέπει να συνδιαλεχθούμε με πόλη και να φέρουμε μία καταλλαγή σε μία αντίδραση που αποκτά δραματικούς τόνους χωρίς να υπάρχει προφανής λόγος» είπε συγκεκριμένα.

Τελευταία τροποποίηση στις 14:29 - 10 Σεπ 2019
Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman