ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αχτσιόγλου: Η ΝΔ απέρριψε τη στρατηγική για μείωση των πλεονασμάτων

16:42 - 10 Σεπ 2019 | Πολιτική
Αχτσιόγλου: Η ΝΔ απέρριψε τη στρατηγική για μείωση των πλεονασμάτων
«Η ΝΔ απέρριψε ασυζητητί τη στρατηγική για μείωση των πλεονασμάτων, χωρίς οικονομικό αντεπιχείρημα», δήλωσε η τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου, προσθέτοντας ότι «αποτελεί ερώτημα γιατί απέρριψε αυτήν τη θέση».

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, η βουλευτής Επικρατείας αναφερόμενη στα εργασιακά, σημείωσε ότι «η κυβέρνηση κατήργησε σημαντικές ρυθμίσεις υπέρ των εργαζομένων με αιφνιδιαστικές τροπολογίες του κ. Βρούτση, πέντε λεπτά πριν κλείσει η Βουλή για το καλοκαίρι».

Για την κατάργηση του βάσιμου λόγου απόλυσης τόνισε, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι «είναι ρύθμιση του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Χάρτη που ισχύει στην πλειονότητα των ευρωπαϊκών χωρών και έβαζε φρένο σε αυθαίρετες απολύσεις», επισημαίνοντας πως «καταργήθηκε εν μία νυκτί με αστείες δικαιολογίες».

Επίσης, η κ. Αχτσιόγλου υπογράμμισε ότι «είναι άλλη η νόμιμη αποζημίωση που παίρνει κανείς όταν απολύεται, την οποία παίρνουν όλοι όσοι απολύονται, καταβάλλεται σε νόμιμες απολύσεις και υπηρετεί προνοιακή λειτουργία και είναι άλλη η δυνατότητα αποζημίωσης που έδινε ο βάσιμος λόγος απόλυσης (επαναπρόσληψη, μισθοί υπερημερίας). Αυτό το δικαίωμα καταργήθηκε και επανήλθαμε στο καθεστώς που λέει "σε απολύω για κανέναν λόγο ή για όποιον λόγο γουστάρω" χωρίς αιτιολόγηση».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.