ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στις 8 Οκτωβρίου η Τριμερής Σύνοδος Ελλάδας- Κύπρου- Αιγύπτου

19:30 - 11 Σεπ 2019 | Πολιτική
Στις 8 Οκτωβρίου η Τριμερής Σύνοδος Ελλάδας- Κύπρου- Αιγύπτου
Η Τριμερής Σύνοδος Ελλάδας - Κύπρου - Αιγύπτου, που θα φιλοξενήσει η Αίγυπτος, αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 8 Οκτωβρίου, όπως ανέφερε ο υπουργός Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας, Σάββας Αγγελίδης.

Ο κ. Αγγελίδης έδωσε το «παρών» σήμερα το πρωί στη συνάντηση που είχε ο πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης, με τον Αιγύπτιο υπουργό Άμυνας, Μοχάμεντ Αχμέντ Ζακί, στα πλαίσια της επίσημης επίσκεψης του κ. Ζακί στην Κύπρο.

Οι σχέσεις Λευκωσίας - Καΐρου στα ζητήματα άμυνας και ασφάλεια αναβαθμίζονται, είπε ο κ. Αγγελίδης, ενώ αναφέρθηκε και στη συνεργασία των δύο χωρών για ανταλλαγή πληροφοριών σε θέματα τρομοκρατίας και σε ζητήματα ενεργειακής ασφάλειας.

Στη συνάντηση «έχει επιβεβαιωθεί η συνεργασία που υπάρχει και η αναβάθμιση των σχέσεων Κύπρου - Αιγύπτου και στο ζήτημα της ασφάλειας και άμυνας» δήλωσε ο κ. Αγγελίδης μετά τη συνάντηση.

Ανέφερε ότι η συνεργασία στοχεύει στη διασφάλιση της σταθερότητας και της ασφάλειας στην Ανατολική Μεσόγειο, ενώ συναφές είναι και το ζήτημα της ενεργειακής ασφάλειας.

«Και στις διμερείς σχέσεις μας με την Αίγυπτο και στην τριμερή συνεργασία στρατιωτικής φύσεων με την Αίγυπτο και την Ελλάδα υπάρχει συνεχής αναβάθμιση με κοινές ασκήσεις προσωπικού, που συμβάλλει στην εκπαίδευση και στις εμπειρίες του προσωπικού των ενόπλων δυνάμεων», κατέληξε.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.