ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Καραμανλής: Θα μειώσουμε τον χρόνο αναμονής στο μετρό

12:53 - 12 Σεπ 2019 | Πολιτική
Καραμανλής: Θα μειώσουμε τον χρόνο αναμονής στο μετρό
Μείωση στον χρόνο αναμονής των επιβατών για τις γραμμές του Μετρό προανήγγειλε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής.

Ειδικότερα, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του Star είπε:

Στην γραμμή 1 του μετρό, η αναμονή κατά τις ώρες αιχμής ήταν πέρυσι 6 λεπτά και το καλοκαίρι έφθασε και τα 10 λεπτά. Τώρα ο χρόνος της αναμονής έχει πέσει στα 5.30 λεπτά ενώ αναμένεται να μειωθεί επιπλέον.

Στη γραμμή 2 του μετρό, η αναμονή κατά τις ώρες αιχμής ήταν πέρυσι 4.45 λεπτά και το καλοκαίρι έφτανε συχνά και τα 10 λεπτά. Φέτος έχει μειωθεί στα 4.15 λεπτά.

Στην γραμμή 3 του μετρό, η αναμονή ήταν και παραμένει στα 4.30 λεπτά.

Η δήλωση του υπουργού Μεταφορών:

«Μέσα σε λιγότερο από δυο μήνες, όπως είχαμε υποσχεθεί στο επιβατικό κοινό, ρίξαμε τις χρονοαποστάσεις κάτω από τα 5 λεπτά στους συρμούς του μετρό. Δεν είμαστε ικανοποιημένοι από αυτό.

Θέλουμε σε πρώτη φάση να δούμε πόσους νέους συρμούς, οι οποίοι αυτή τη στιγμή δε βρίσκονται στην κυκλοφορία, -γιατί ένα 30%  των συρμών είναι εκτός κυκλοφορίας- μπορούμε να φέρουμε σε πλήρη λειτουργία. Σκοπός είναι οι χρονοαποστάσεις να μειωθούν ακόμα περισσότερο» δήλωσε ο Κώστας Καραμανλής.

Η διοίκηση της ΣΤΑΣΥ σκοπεύει μάλιστα, να ενισχύσει τον στόλο με περισσοτέρους συρμούς προκειμένου να αυξηθεί η συχνότητα των δρομολογίων και να μειωθεί έτσι ο χρόνος αναμονής για το επιβατικό κοινό στο Μετρό.

Παράλληλα προχωρά η επέκταση της γραμμής 3 του Μετρό, προς τον Πειραιά με την προσθήκη των σταθμών: Αγία Βαρβάρα, Κορυδαλλός, Νίκαια, Μανιάτικα.

Τελευταία τροποποίηση στις 13:00 - 12 Σεπ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.