ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κεφαλογιάννη: Ερώτηση στη Βουλή για τη λειτουργία ξενόγλωσσων πανεπιστημιακών τμημάτων

20:09 - 12 Σεπ 2019 | Πολιτική
Κεφαλογιάννη: Ερώτηση στη Βουλή για τη λειτουργία ξενόγλωσσων πανεπιστημιακών τμημάτων
Το ζήτημα της λειτουργίας των ξενόγλωσσων πανεπιστημιακών τμημάτων και τμημάτων τουριστικών Σπουδών μεταξύ των οποίων και του Πανεπιστημίου Κρήτης θέτει με ερώτηση που κατέθεσε η Βουλευτής Α’ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας Όλγα Κεφαλογιάννη, προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως.

Η κα Κεφαλογιάννη επισημαίνει πως αν και σύμφωνα με νόμο του 2014 ιδρύθηκαν αγγλόφωνα προπτυχιακά τμήματα στα Πανεπιστήμια Αιγαίου, Κρήτης και Θράκης για την φοίτηση αλλοδαπών φοιτητών έναντι καταβολής διδάκτρων ουδέποτε υλοποιήθηκε η διάταξη που προέβλεπε στα Πανεπιστήμια Κρήτης και Αιγαίου ίδρυση τμημάτων πρώτου κύκλου τουριστικών σπουδών, στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου τμήματος πρώτου κύκλου ναυτιλιακών σπουδών και στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης τμήματος πρώτου κύκλου ελληνικών σπουδών. Μάλιστα σύμφωνα με την κα Κεφαλογιάννη δεν εκδόθηκαν από το Υπουργείο Παιδείας ούτε τα απαραίτητα Π.Δ. για τη λειτουργία των τμημάτων αυτών.

Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας τονίζει πως το Πανεπιστήμιο Κρήτης, υπέβαλε πρόταση στο υπουργείο Παιδείας και προχώρησε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την ίδρυση Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων και Τουριστικών Σπουδών ενώ για την υλοποίηση της σχετικής απόφασης της Συγκλήτου, το Πανεπιστήμιο κατέθεσε στο υπουργείο Παιδείας μελέτη σκοπιμότητας, περιγραφή για το γνωστικό αντικείμενο και τις ερευνητικές δράσεις του υπό ίδρυση τμήματος και εξασφάλισε τον χώρο για τη λειτουργία του νέου αυτού τμήματος.

«Η προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Παιδείας έθεσε και το ζήτημα αυτό σε αδράνεια» δηλώνει η κα Κεφαλογιάννη η οποία και ρωτά να ενημερωθεί από την κα Κεραμέως τί προτίθεται να πράξει το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ως προς την έναρξη λειτουργίας των αγγλόφωνων προπτυχιακών τμημάτων στα Πανεπιστήμια Αιγαίου, Κρήτης και Θράκης, αλλά και ως προς την υλοποίηση της πρότασης του Πανεπιστημίου Κρήτης για την ίδρυση Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων Τουριστικών Σπουδών.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.