ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βαρουφάκης: Νόμιμες οι ηχογραφήσεις στα Eurogroup

11:20 - 16 Σεπ 2019 | Πολιτική
Βαρουφάκης: Νόμιμες οι ηχογραφήσεις στα Eurogroup
Στο θέμα των ηχογραφήσεων των συνεδριάσεων του Eurogroup αναφέρθηκε ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης, τονίζοντας ότι η καταγραφή ήταν νόμιμη, αλλά γνωστοποίησε ότι δε θα τις δημοσιοποιήσει, διότι δεν έχει τέτοιο δικαίωμα.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο κ. Βαρουφάκης ανέφερε ότι η καταγραφή των συνεδριάσεων είναι καθόλα νόμιμη, βάσει απόφασης του Αρείου Πάγου, σύμφωνα με τη οποία «ως δημόσιος λειτουργός που συμμετέχει σε επίσημη συνεδρίαση επιτρέπεται απολύτως η μονομερής καταγραφή». Απευθυνόμενος, δε, προς τους δημοσιογράφους πρόσθεσε πως μπορεί να τους φέρει τη σχετική απόφαση αν θέλουν.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών υποστήριξε πως τη δική του τακτική ακολουθούν όλοι οι υπουργοί Οικονομικών. «Σας κοιτώ στα μάτια και σας λέω, δεν υπήρχε υπουργός Οικονομικών που δεν το έκανε και δεν το κάνει, είμαι σίγουρος ότι ο κύριος Σταϊκούρας το κάνει και αν δεν το κάνει, θα πρέπει να τον εγκαλέσετε».

Αναφορικά με το γιατί δεν δημοσιοποιεί τις ηχογραφήσεις αυτές, ο Γιάνης Βαρουφάκης δήλωσε χαρακτηριστικά: «Θεωρώ ότι δεν έχω το δικαίωμα να βγάλω τη φωνή του Ντάισελμπλουμ στο διαδίκτυο, έχω το δικαίωμα να τον καταγράψω για να θυμάμαι τι είπε».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο Γ. Βαρουφάκης, επανέλαβε τις θέσεις του περί «μονομερών ενεργειών» καλώντας την κυβέρνηση να μειώσει τα πλεονάσματα στο 1,5% και να ρίξει τα λεφτά στην ανάπτυξη.

«Έχουμε μια γιγαντιαία οικονομική ύφεση που θα μας κάνει τεράστιο κακό, μιλάμε για επίπεδα 2008, σε Γερμανία, Ιταλία, Βρετανία... Είναι η ίδια κρίση που επιδεινώνεται... Στις ΗΠΑ έχουμε αντιστροφή επιτοκίων», ανέφερε, χαρακτηριστικά.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.