ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Θεοδωρικάκος: Θετικά μέτρα που αφορούν όλους τους Έλληνες

10:34 - 16 Σεπ 2019 | Πολιτική
Θεοδωρικάκος: Θετικά μέτρα που αφορούν όλους τους Έλληνες
Ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος αναφέρθηκε στα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση, ενώ έστρεψε τα «βέλη» του στον ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την παρουσία και τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ.

«Έχουμε έρθει με συνέπεια και σοβαρότητα και οφείλουμε να συνεχίσουμε έτσι», τόνισε ο κ. Θεοδωρικάκος και σημείωσε ότι «στην Δημοκρατία πρέπει να υπάρχει έλεγχος, αυτός που μπαίνει στην πολιτική οφείλει να υπηρετεί το κοινό συμφέρον».

Χαρακτήρισε, μιλώντας στον ΑΝΤ1, «προκλητικά αλαζονικό» τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος όπως είπε ο κ. Θεοδωρικάκος «κάνει ότι δεν καταλαβαίνει τι έγινε σε αυτή την χώρα. Δεν βρήκε μια λέξη συγγνώμης να πει για το ότι χρέωσε την χώρα στο πρώτο εξάμηνο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, για την υπερφορολόγηση και για την διάλυση του κράτους». Παράλληλα, χαρακτήρισε «πρωτομάστορες στην προπαγάνδα» τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Για τα θετικά μέτρα της κυβέρνησης της ΝΔ και απαντώντας στα «πυρά» που δέχεται από τον ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι ο κ. Μητσοτάκης μείωσε αμέσως τον ΕΝΦΙΑ, όπως και την υπερφορολόγηση. «Δεν θα φτιάξουμε πάλι ένα μεγάλο δημόσιο» ανέφερε ο κ. Θεοδωρικάκος τονίζοντας ότι θα ενισχυθεί η υγιής επιχειρηματικότητα, προανήγγειλε αυστηρότητα με τους εργοδότες που δεν φροντίζουν τους εργαζόμενους, ενώ αναφέρθηκε και στην απόφαση της κυβέρνησης να δώσει 2000 ευρώ για κάθε γέννα.

Όπως είπε ο κ. Θεοδωρικάκος «όλα αυτά έγιναν πραγματικότητα, είναι θετικά μέτρα και αφορούν όλους τους Έλληνες. Θέλουμε να ενώσουμε την κοινωνία και να προχωρήσουν όλοι μπροστά και κυρίως οι φτωχοί που την πλήρωσαν τα χρόνια της κρίσης». Παράλληλα, ανέφερε ότι «με την μείωση της φορολογίας αυξάνεται το εισόδημα των εργαζομένων και ότι η ανάπτυξη θα φέρει προοπτικές».

Σχολιάζοντας τα όσα είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στην ΔΕΘ, είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι αξιόπιστος και ο κ. Τσίπρας συνεχίζει τα ψέματά του και μιλά για την αναβίωση του κράτους της Δεξιάς.

Σημείωσε ακόμα ότι «η κυβέρνηση προχώρησε στην αποκομματικοποίηση, καθώς κάθε υπουργείο θα έχει υπηρεσιακό γραμματέα που θα τον διορίσει το AΣΕΠ», ενώ ανέφερε ότι στόχος είναι να μειωθεί ο αριθμός των μετακλητών υπαλλήλων. Όπως αποκάλυψε ο κ. Θεοδωρικάκος «το Υπουργείο Εσωτερικών έχει απευθυνθεί στα υπόλοιπα υπουργεία και μέσα στον Οκτώβριο θα γίνει συνολική καταγραφεί ποιες είναι οι ανάγκες του Δημόσιου Τομέα για την επόμενη 4ετια».

Για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» ξεκαθάρισε ότι θα συνεχιστεί και μάλιστα ενισχυθεί, οι εργαζόμενοι θα μείνουν στις θέσεις τους μέχρι να έρθουν και οι επόμενοι. Οι προσλήψεις θα γίνονται από το ΑΣΕΠ και θα είναι μόνιμοι εργαζόμενοι, ανάφερε ο Υπουργός Εσωτερικών.

«Όλη η αλήθεια στο φως για τους πάντες και για τα πάντα» επισημαίνει ο Υπουργός Εσωτερικών για την υπόθεση Novartis, ωστόσο, «η ΝΔ δεν θα στήσει μια βιομηχανία από εξεταστικές όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης». «Η ελληνική κοινωνία θέλει να μάθει τι έχει γίνει σε αυτή την χώρα. Από την στιγμή που έχει έρθει ο φάκελος στην Βουλή πρέπει να συζητηθεί. Θα ακολουθηθούν τα θεσμικώς αναγκαία», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Θεοδωρικάκος και χαρακτήρισε σκανδαλώδη την στάση της προηγούμενης κυβέρνησης στην υπόθεση Novartis.

Σχετικά με τον εκλογικό νόμο ο κ. Θεοδωρικάκος είπε ότι μέσα στον Οκτώβριο το ΥΠ.ΕΣ. θα παραδώσει στον Πρωθυπουργό το σχέδιο νόμου για την ψήφο των Ελλήνων του Εξωτερικού, δηλαδή όσοι είναι γραμμένοι στους ελληνικούς καταλόγους.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.