ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γεωργιάδης: Δεν υπάρχει δικαιολογία για αυξήσεις στη βενζίνη

09:15 - 18 Σεπ 2019 | Πολιτική
Γεωργιάδης: Δεν υπάρχει δικαιολογία για αυξήσεις στη βενζίνη
Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης σημείωσε σήμερα αναφορικά με την κρίση που ξέσπασε στο πετρέλαιο ότι «ούτε 24 ώρες δεν κράτησε η αύξηση στο πετρέλαιο. Δεν υπάρχει δικαιολογία για ένα πρατήριο να ανεβάσει την βενζίνη».

Αναφορικά με τη χθεσινή σύσκεψη, ανέφερε ότι «συντονίσαμε όλους τους ελεγκτικούς μηχανισμούς στο δρόμο» και τόνισε ότι, «δε θα επιτρέψουμε σε κανέναν να ληστέψει τους πολίτες».

«Έβαλα μεγάλο πρόστιμο σε τράπεζα που κατάσχεσε ακατάσχετο λογαριασμό και σε ασφαλιστική που κορόιδεψε πελάτες», είπε αναφορικά με το ζήτημα της ανοχής και ξεκαθάρισε ότι:

«Όποιος διανοηθεί να αυξήσει τη βενζίνη, λόγω της επίθεσης των Χούτι, θα έχει να κάνει μαζί μας».

Όσο αφορά στο φόρο στα καύσιμα, ο Υπουργός Ανάπτυξης ανάφερε πως «η κυβέρνηση Σαμαρά είχε μειώσει τον ΦΠΑ στα καύσιμα, αλλά η "πρώτη φορά Αριστερά" τον αύξησε».

«Όπως το κάναμε την πρώτη φορά, με μέθοδο, και μειώσαμε τον ΦΠΑ και αυξήσαμε τα έσοδα, έτσι θα το κάνουμε και τώρα», σημείωσε σχετικά, για να υπογραμμίσει πως «είναι στο ‘ραντάρ’ της κυβέρνησης Μητσοτάκη και θα γίνει στο σωστό χρόνο».

Δεν θα υπάρξει άλλη ρύθμιση μετά τις 120 δόσεις

«Δεν υποσχεθήκαμε ότι θα βρέξουμε χρήμα από τον ουρανό, αλλά ότι θα δουλέψουμε και θα φτιάξουμε ένα καλύτερο περιβάλλον», είπε ο Υπουργός Ανάπτυξης και κάνοντας ειδική αναφορά στη ρύθμιση των 120 δόσεων, σημείωσε ότι «είναι η ευνοϊκότερη ρύθμιση που έχει γίνει ποτέ».

«Όποιος δεν μπει, θα βλάψει σοβαρά τα συμφέροντά του. Νέα ρύθμιση δεν μπορεί να υπάρξει. Αυτή είναι η τελευταία και η ευνοϊκότερη», ξεκαθάρισε.

Σχετικά με την επιβράβευση των συνεπών δανειοληπτών, διαβεβαίωσε ότι «θα υπάρξει πακέτο επιβράβευσης των συνεπών δανειοληπτών», αφού «είναι κάτι που απασχολεί προσωπικά τον πρωθυπουργό».
«Δεν υποσχεθήκαμε σύγκρουση με τους δανειστές»

«Πρώτα θα πείσουμε τους δανειστές για την αξιοπιστία μας και μετά θα προχωρήσουμε, ποτέ δεν υποσχεθήκαμε σύγκρουση με τους δανειστές», είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης, που ερωτηθείς για το ζήτημα των πλεονασμάτων, απάντησε πως «ποτέ δεν υποσχεθήκαμε ότι θα είναι πρώτη μας προτεραιότητα τα πλεονάσματα».

«Πρώτα μεταρρυθμίσεις, μετά θα κερδίσουμε την αξιοπιστία μας και μετά θα δούμε τα πλεονάσματα», ξεκαθάρισε.

Δεν γνωρίζω να έκανε κάτι διαφορετικό η Novartis

«Δεν έχουμε σκοπό να γίνουμε ΣΥΡΙΖΑ. Δεν με εκφράζει το να βάλουμε κάποιον μέσα για να κερδίσουμε τις εκλογές», σημείωσε ο Υπουργός Ανάπτυξης, αναφερόμενος στον πρώην πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

Όπως είπε ο ίδιος , θα γίνουν όλα «όπως προβλέπει το Σύνταγμα. Οι καταγγελίες που έχει εκφράσει ο Αγγελής πρέπει να διευρυνθούν. Πρέπει να μάθουμε την αλήθεια».

Αναφερόμενος στη δικογραφία που κατατίθεται σήμερα στη Βουλή, σημείωσε πως «είμαι από τους πρώτους που θα πάρουν το φάκελο. Θέλω πολύ να έρθουν οι δύο μάρτυρες, χωρίς προστασία στη Βουλή, για να μας πουν ποιος τους έβαλε».

«Δεν έχουμε να κάνουμε με κόντρες ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ, αλλά για καταγγελίες που έκανε εν ενεργεία αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου», σημείωσε και διερωτήθηκε αν «υπάρχει κανένας που να θέλει να κουκουλώσει το σκάνδαλο;».

«Για να πούμε για σκάνδαλο Novartis, θα πρέπει να υπάρξει καταδικαστική απόφαση», είπε αναφερόμενος στην ουσία του ζητήματος, για να συμπληρώσει πως ο ίδιος έχει καταθέσει αγωγή κατά της φαρμακοβιομηχανίας, λόγω του ότι «δεν ξεκαθάρισε ποτέ τη θέση της».

«Ως Υπουργός Υγείας δεν γνωρίζω η Novartis να έκανε κάτι διαφορετικό από τις άλλες εταιρείες. Δεν έχω ακούσει κάτι που να έκανε παραπάνω η Novartis», σημείωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

«Εμείς Πολάκηδες δε θα γίνουμε ποτέ», κατέληξε αναφερόμενος στην πολιτική διάσταση του θέματος.

Τελευταία τροποποίηση στις 09:26 - 18 Σεπ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.